Ξεκινά η μουσική σήμερα στα καταστήματα – Απαγόρευση κυκλοφορίας στη 1:30

Αύριο η μεγάλη μέρα που θα ηχήσει επιτέλους στα αυτιά μας και πάλι η μουσική στην εστίαση έστω και υπό προϋποθέσεις μετά από αρκετούς μήνες απόλυτης σιωπής.

Έτσι μετά από ένα ευρύ διάστημα με τα ηχεία στο «mute», η μουσική στα καταστήματα εστίασης επιστρέφει, αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους, όπου θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι.

Παράλληλα, από αύριο, Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 01:30 έως τις 05:00, δίνοντας στους πολίτες μια πρώτη αίσθηση ελευθερίας, λίγο πριν την πλήρη κατάργηση του μέτρου από την 1η Ιουλίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής (11/6) για τον κορονοϊό υπενθύμισε όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο στις 06:00, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών.

Συγκεκριμένα από αύριο, Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί, μετά και τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ισχύουν τα παρακάτω:

  • Ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση δε καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Επανεκκινούν την λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος, από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων και συγκεκριμένα:

– Σε 70% έως 5.000 θέσεων και

– 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων.

– Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Αυξάνονται οι προβολές στα θερινά σινεμά

Η επέκταση του ωραρίου μέχρι την 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, δίνει πλέον τη δυνατότητα στους θερινούς κινηματογράφους να πραγματοποιήσουν δύο προβολές καθώς μέχρι τώρα αυτό ήταν ανέφικτο.

Το ίδιο ισχύει με τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρώνονται νωρίτερα από τις 12 το βράδυ προκειμένου να έχουν αποχωρήσει όλοι ακόμα και οι εργαζόμενοι πριν από την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

 

dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *