Βουυυυρ για το πανηγύρι πριν από τον δύσκολο Χειμώνα

-Διακοπές πήγαμε; Ναι, οι περισσότεροι…παρά τα άσχημα οικονομικά μας!

-Η έκθεση γούνας έγινε; Ναι, με επιτυχία όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και θα την επαναλάβουν σε μία πιο Light εκδοχή, σε διάστημα ούτε 2 μηνών! Τι κι αν οι κυρώσεις στη Ρωσία συνεχίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι φορείς του κλάδου ζητούν ασταμάτητα ενισχύσεις, επιδοτήσεις  και διευκολύνσεις.

-Φροντίσαμε τι θα κάνουμε με τα μήλα φέτος που η αγορά της Αιγύπτου έχει προβλήματα λόγω capital controls; Ναι, συναντηθήκαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο που ήρθε μέχρι εδώ να μας πει όσα είχε να μας πει, πήγαμε και μέχρι την ΔΕΘ για να ακούσουμε τις εξαγγελίες για τους αγρότες , αλλά δεν τις ακούσαμε ποτέ!

– Εξασφαλίσαμε τη θέρμανση του Χειμώνα; Ναι, το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί στα 350€. Τι κι αν η τιμή του θα ξεπερνά κατά πολύ το 1.5€/λίτρο; Τι κι αν στα μέρη μας θα ξοδέψουμε πολλαπλάσια ποσότητα σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα; Τι κι αν στα ορεινά χωριά μας ήδη χρειάζονται οι κάτοικοι θέρμανση, όταν η υπόλοιπη Ελλάδα ακόμη πλατσουρίζει στις παραλίες; Το «heating pass» είναι μπροστά μας και μας αρκεί!

-Τα (πανάκριβα φέτος) καυσόξυλα τα πήραν ή θα τα πάρουν έγκαιρα στα χωριά; Χμμ….

-Τουριστικά άλματα κάναμε; Ναι, το video «Δεν πήγες Καστοριά..» έγινε viral. Όσο η υπόλοιπη χώρα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις αφίξεις και οι πληρότητες αγγίζουν εδώ και μήνες το απόλυτο. Όσο η θερινή σεζόν αναμένεται να παραταθεί μέχρι τον Νοέμβρη σε δημοφιλείς προορισμούς. Εμείς έχουμε ελπίδες για τη χειμερινή σεζόν που ξενικά, βασισμένες  στη νέα επιδότηση διαμονής – σίτισης για 200.000 τυχερούς δικαιούχους και στο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο (που φέτος, λογικά, θα πρέπει να είναι εντυπωσιακό)!

-Έργα υποδομής είδαμε; Ναι, κυρίως τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, οι οποίες συνεχίζονται τι κι αν τα σχολεία άνοιξαν και λειτουργούν κανονικά! Ο καιρός σε λίγο χαλάει, άρα την Άνοιξη πάλι μιλάμε για μεγάλα έργα…

-Με τον Πρωθυπουργό φωτογραφηθήκαμε; Ναι, στη ΔΕΘ, την ώρα που περπατούσε ο ένας τον άγγιξε σαν ροκ σταρ, ο άλλος του μίλησε, ο παρ-άλλος τον κοίταξε κι ο καλύτερος περπάτησε δίπλα του όσο ο φακός κατέγραφε την στιγμή. Α, πήραμε και μια ειρωνική δήλωση ότι θα μας τιμήσει κάποια στιγμή με την παρουσία του.

-Τις εξελίξεις για το Φράγμα τις μάθαμε; Ναι, σε λίγο καιρό θα έχουμε απαντήσεις, σύμφωνα με κυβερνητικά στόματα. Είμαστε, όμως  ανυπόμονοι…

-Πήραμε επαρκή δόση πολιτισμού; Ναι, τα πανηγύρια στα χωριά «βούλιαξαν», μετά από 2 χρόνια αποχής! Τι κι αν οι παραστάσεις στο θέατρο βουνού και στο θέατρο Ολυμπιακής Φλόγας ήταν ανύπαρκτες, σε αντίθεση με γειτονικές πόλεις που τιμήθηκαν από θιάσους και συναυλίες παράλληλα με τα πανηγύρια; Εδώ δεν έχουμε πολιτιστικό κέντρο εδώ και πολλά χρόνια και δεν μας πολυ-νοιάζει…

-Εξασφαλίσαμε νέες Θέσεις εργασίας κι επιχειρηματικές επενδύσεις ; Ναι, στην εμποροπανήγυρη Άργους Ορεστικού 2022!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν λοιπόν στην μεγάλη κι ανανεωμένη εμποροπανήγυρη του Νομού μας. Όλα τα ρολόγια μετρούν αντίστροφα μέχρι την ώρα της έναρξης. Με φρεσκαρισμένη είσοδο και κτίριο, πλέον, για διοικητικές υπηρεσίες. Η καρδιά του τοπικού και του διεθνούς εμπορίου θα χτυπά σε αυτή την mini εκδοχή της ΔΕΘ.

Η τοπική γαστρονομία θα ταξιδέψει πέρα από τα (γειτονικά) σύνορα, μέσω ενός μοσχομυριστού πυκνού σύννεφου τσίκνας.

Οι μελλοντικοί υποψήφιοι, θα τιμήσουν φυσικά αυτή την σημαντική διοργάνωση, φορώντας εκτός από μια πολυφορεμένη ενδυμασία τους, το μεγαλύτερο χαμόγελο, έτοιμοι για χειραψίες και αγγίγματα με τη λαοθάλασσα πιθανών ψηφοφόρων. Ανάμεσα στους χαλβάδες και τα 12 σοσόνια 5€. Ανάμεσα στα πάμπολλα άλυτα προβλήματα του τόπου.

Βουυυρ για την εμποροπανήγυρη λοιπόν! Το διάλειμμά μας πριν από  τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Οι τελευταίες στιγμές χαλάρωσης, ανεμελιάς και γιορτής. Όλα τα θέματα μπορούν να μείνουν στο Pause!
Μετά θα θυμηθούμε ξανά ότι δεν πουλήσαμε όπως περιμέναμε στις εκπτώσεις, ότι δεν μπορούμε να ζεστάνουμε τα μαγαζιά εστίασης τον Χειμώνα, ούτε να πληρώσουμε το ρεύμα  και τα λοιπά…

Ελπίζουμε να προλάβουν μέχρι τότε να γυρίσουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας που είναι ακόμα στα νησιά για σεζόν, με το ρευστό στις τσέπες, ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Είμαστε και πολλοί όπως κατέγραψε η απογραφή!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *