Βιωματικό Εργαστήρι Παιγνιοθεραπείας στην Καστοριά- πληροφορίες & συμμετοχή

Μα πως; Οι μπογιες και οι μαρκαδόροι δεν είναι μόνο για παιδιά! Το παιχνίδι δεν είναι μόνο για τους μικρούς!

Η τέχνη και το παιχνίδι αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες έκφρασης και εκτόνωσης. Ταυτόχρονα μας δίνουν ουσιαστικές πληροφορίες για το ποιοι είμαστε, τι ανάγκες έχουμε, ενώ μπορούν και να ανακουφίσουν τις φωνές εκείνες που δεν ακούγονται, δίνοντάς τους χώρο.

Σε αυτό το εργαστήριο μέσα από τη ζωγραφική, το παιχνίδι, την αλληλεπίδραση, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη δημιουργικότητά τους, με τον εαυτό και τα συναισθήματά τους. Η ομάδα, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα λειτουργήσει ως εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Μέσω του παιχνιδιου, προάγεται ο αυθορμητισμός, η έκφραση των συναισθημάτων, η φαντασία, η ομαδικότητα, η μοναδικότητα και η συνεργασία.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Τηλέφωνο κρατήσεων 6974451680

Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ,

(να φοράτε άνετα ρούχα)

Το εργαστήριο θα συντονίσει ο Βασίλης Κιοσσές

paigniotherapeia

 

Τι είναι η παιγνιοθεραπεία

Η παιγνιοθεραπεία είναι μία δυναμική διαδικασία κατά την οποία ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει με τους δικούς του εκφραστικούς τρόπους, τα ζητήματα του παρελθόντος αλλά και του παρόντος που επηρεάζουν τη ζωή του, έμμεσα κι άμεσα.

Μέσα από το παιχνίδι και τεχνικές δημιουργικής έκφρασης ( κίνηση, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, πηλό, αφήγηση κ.α.) ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει, να εκφράσει και να αναπτύξει πρόσθετες πηγές δυναμικών του, που συμβάλλουν στην αναγνώριση και εκτίμηση των ικανοτήτων του, στην επεξεργασία και διαχείριση δύσκολων ή και τραυματικών βιωμάτων του, στην ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας(resilience) του.


paigniotherapeia

Σύντομο Βιογραφικό του Βασίλη Κιοσσέ

Ο Βασίλης Κιοσσές είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην προσωποκεντρική θεραπεία. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής των Ιωαννίνων, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει στο ίδιο τμήμα το μάθημα «Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού- ασθενή».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *