Βάσεις 2021: Βατερλό με 6 μόλις νέους φοιτητές στο Μαθηματικό Καστοριάς, 61 στα Ψηφιακά Μέσα

Τη χαριστική βολή φαίνεται πως έδωσε η καθιέρωση φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, στα τμήματα της πόλης μας.

6 μόλις νέοι φοιτητές  πέρασαν στο Μαθηματικό Καστοριάς, το μέλλον του οποίου δε φαντάζει πλέον τόσο λαμπρό όσo όταν ιδρύθηκε. Οι διαθέσιμες θέσεις ήταν 135. Αντιλαμβάνεστε το ποσοστό «επιτυχίας»; Ακόμα κι αν εγγραφούν και παρακολουθούν τακτικά οι 5 από τους επιτυχόντες, η δομή παραπέμπει σε ολιγομελές τμήμα φροντιστηρίου, καμία σχέση με τη φιλοσοφία μαις Πανεπιστημιακής Σχολής με προσωπικό και δομές.

61, αντί για 176 νέοι φοιτητές θα εγγραφούν (κι αν εγγραφούν εν τέλει όλοι) στο  Τμήμα Ψηφικων Μέσων.

207 στην Πληροφορική & 97 στο Οικονομικό.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα αυτή την χρονιά. Χτύπησε βαριά καμπάνα για το μέλλον του! Αξίζει να σημειωθεί πως το Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης Κοζάνης αντί για 256 νέους φοιτητές, θα δεχτεί μόλις 2!

Μια κρίσιμη στιγμή για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου της περιφέρειάς μας, καθώς οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολών είναι πλέον ορατές στον ορίζοντα. Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας:

τα φετινά αποτελέσματα θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις, καθώς δεν μπορούν να σταθούν τμήματα με 1, δυο ή τρεις επιτυχόντες. Θα γίνει αναδιάρθρωση, όπως είπε η Υπουργός, αλλά αυτό που δεν ξέρουμε είναι το μέχρι πού θα φτάσει. Το σημερινό είναι εκκίνηση άλλης διαδικασίας, που λέγεται μείωση αριθμού τμημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 

Οι βάσεις εισαγωγής και τα αποτελέσματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

 

 

 

Δείτε εδώ όλες τις βάσεις

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *