Τον Ιανουάριο η Ταυτότητα Νέας γενιάς με αποτύπωμα Ίριδας

Έχετε ταυτότητα στην οποία ούτε εσείς οι ίδιοι αναγνωρίζετε τη φωτογραφία σας; Σας έχει τύχει να σχολιάσουν σε ευρωπαϊκό αεροδρόμιο την ποιότητα της ταυτότητάς σας, κρίνοντας άμεση την ανάγκη αντικατάστασής της; Ή ακόμα χειρότερα να περιμένετε κάμποση ώρα να εξακριβώσουν πως η ταυτότητά σας είναι επίσημο έγγραφο ευρωπαϊκού κράτους, απομονώνοντας σας σε ειδική αίθουσα ‘υπόπτων’…

 

Τέλος σε αυτά έρχεται να βάλει η νέα υπερσύγχρονη ταυτότητα νέας γενιάς:

– Θα είναι όπως τα γνωστά μας διαβατήρια αλλά θα έχει και το αποτύπωμα της ίριδας του ματιού
– Θα κοστίσει 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τα οποία θα πληρώσουμε όλοι με ειδικό παράβολο

 

Λόγοι άμεσης αντικατάστασης:
– Οι αφόρητες πιέσεις από τις ΗΠΑ – Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ  Κέρι και Τσίπρα. Στη συζήτηση τέθηκε μάλιστα και θέμα επαναφοράς της Βίζας σε Έλληνες τουρίστες στις ΗΠΑ.
–  οι Ευρωπαίοι φοβούνται τις σημερινές ελληνικές ταυτότητες και την ευκολία δημιουργίας πλαστών, λόγω της συνθήκης Σένγκεν.

 

Ζήτημα χρόνου είναι λοιπόν να αλλάξουν οι ταυτότητες αφού η αλλαγή τους αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Μάλιστα όλα θα γίνουν αμεσότατα αφού η αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι ταυτότητες νέας γενιάς όπως τις αποκαλούν, είναι πιθανόν να έχουν και μικροτσίπ με τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου.

 

Ξεχάστε σιγά σιγά αρχαίες ταυτότητες σαν της φωτογραφίας:

 

taytotita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *