Το συνέδριο του “Fondation Santé” στην Καστοριά και η δωρεά προς την πόλη μας

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός FONDATION SANTÉ, ο οποίος ιδρύθηκε στην ΗΠΑ από επιφανείς Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες, πραγματοποιεί κάθε χρόνο στην Ελλάδα διεθνή συνέδρια μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην πρόοδο της εκπαίδευσης και της βιοϊατρικής έρευνας στην Ελλάδα.

Ένα από τα συνέδρια, το BIOTECH MEETING, οργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο μήνα σε διάφορα πολυτελή resort ανά την Ελλάδα, φέτος δε το συνέδριο ήρθε στην Καστοριά και λόγω της προσωπικής σχέσης με τους ιδρυτές και το Διοικητικό Συμβούλιο του Fondation Sante.

Στους 150 και πλέον συμμετέχοντες, υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι οποίοι προέρχονταν από όλο τον κόσμο, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της Καστοριάς με ιδιαίτερο τρόπο και στους οποίους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Χαρακτηριστικά ένας σύνεδρος ανέφερε:

I enjoyed seeing Kastoria and getting a different and maybe deeper view into Greece, away from the luxury resorts. With everything that is happening in Greece at this time it was very interesting and useful for me to have the opportunity to meet “normal” Greeks in a “normal” town. In addition to meeting people, the signing/chanting in one of the churches was a highlight as was the folk music and dancing in the square of the town.

Η φιλοξενία εκτιμήθηκε ιδιαίτερα και οι οργανωτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους με απόφαση δωρεάς χρηματικού ποσού 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, μετά από πρόταση της Αντιδημαρχίας μας, θα αξιοποιηθεί για την ανάδειξη της παλιάς πόλης, και συγκεκριμένα για την σηματοδότηση και προβολή μνημείων της πόλης μας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ – ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

 

fondation_sante

fondation_sante2

fondation_sante4

fondation_sante5

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *