Τι θέλει να πει…to koulouri;

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στην μικρή κοινωνία της Καστοριάς, αφού αετός ο οποίος ζει κοντά στην λίμνη της πόλης συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να σχηματίζει με τις φτερούγες του κάτι που φαίνεται να μοιάζει με τον αλβανικό αετό.

Ο εν λόγω αετός, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην περιοχή, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ούτε είχε απασχολήσει αρνητικά την κοινότητα, αφού πετούσε ήσυχα κοιτώντας απλά τη δουλειά του, μακριά από εθνικιστικές κορώνες.

Όλα άλλαξαν όμως, όταν αρκούδες της Καστοριάς εντόπισαν τον αετό να σχηματίζει τον αλβανικό αδερφό του με τις φτερούγες του, ακολουθώντας τη μόδα της εποχής. Αμέσως, έσπευσε να μεταφέρει τα νέα στα άλλα ζώα, τα οποία δεν άργησαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους.

Οι κύκνοι ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να πάει στην Αλβανία να τα κάνει αυτά, δεν φτάνει που ζει εδώ και τρώει τα πουλιά και τα ψάρια μας, είναι και προκλητικός. Δεν μας σέβεται καθόλου», με τους λύκους να συμπληρώνουν: «Κάτι τέτοιες συμπεριφορές μας έφεραν ως εδώ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αετούς, έχω και φίλους αετούς, αρκεί να μην ξεφεύγουν».

Για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ζήτησε να εντοπιστεί ο αετός και να απολογηθεί.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.

 

tokoulouri.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *