Τα τρενάκια, τα άδεια σπιτάκια και ο χαμένος Δράκος – φωτο

Τρίτη, ώρα ~12.00, με ανυπομονησία περιμέναμε την έναρξη των δρομολογίων του τουριστικού τρένου το οποίο είχε πάρει θέση απέναντι από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Όσο αναμέναμε την επιβίβαση,  επεξεργαστήκαμε την  εντυπωσιακή κατασκευή «τρένο» που βρίσκεται πλέον δίπλα στο δεντρόσπιτο και τις άλλες γιορτινές κατασκευές.

 

Έχει και σκάλα να ανεβείτε στο βαγόνι αν ανοίξει η πόρτα…

 

 

 

 

Από δίπλα, ανακαλύψαμε τον «Δράκο» που μάλλον το έσκασε από το ομώνυμο Σπήλαιο για τις γιορτινές ημέρες!

Γιορτινή κατασκευή; Spoiler για το θέμα των Ραγκουτσαριών (αν γινόντουσαν); Ταιριαστό με τα παραδιπλανά μανιτάρια και τα ξωτικά που έχουν μπάλες φωτιζόμενες στη μέση;

Χαθήκαμε, γι αυτό θα το δούμε σαν έξυπνο τουριστικό διαφημιστικό για το Σπήλαιο…. ( 😉 )

 

Δεν το λες και -αντικειμενικά- γιορτινό και χαρούμενο…

 

Μετά περιεργαστήκαμε το τρενάκι…το γνωστό τρενάκι STRATOS που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Χαλκιδική και φέτος τις γιορτές θα μας χαρίσει παραλίμνιες βόλτες.

Αφετηρία και τερματισμός το οριοθετημένο σημείο που θα δείτε στις φωτογραφίες.

Όπως, επιπλέον, θα δείτε στα 2 βαγόνια του (το 3ο φυλάσσεται στο ΔΗΝΑΚ για την περίπτωση που η ζήτηση είναι αυξημένη) υπάρχει πλαστικό προστατευτικό για τον αέρα από τη μία πλευρά του τρένου, ενώ από την άλλη η θέα δεν εμποδίζεται…Βολικό, αν σκεφτούμε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας, ιδιαίτερα όταν πέφτει ο ήλιος.

Μέχρι 40 επιβάτες –με τα πιστοποιητικά τους και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ισχύουν-  θα απολαμβάνουν την 40λεπτη διαδρομή από τις 12 μέχρι τις 7 το απόγευμα (δρομολόγια ανά μία ώρα). Η τιμή του εισιτήρου είναι 3.5€ για τους άνω των 5 ετών επιβάτες…κάτω από 5 ετών η βόλτα είναι δωρεάν.

Ελπίζουμε να έχει φωτάκια και άλλα διακοσμητικά να θυμίζει λίγο πιο Χριστουγεννιάτικη attraction στο σκοτάδι…

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσο περιμέναμε, περάσαμε και από την Μαγική Λιμνοπολιτεία και το Λούνα Παρκ που θεωρητικά ήταν σε ώρα λειτουργίας (10π.μ. – 10μ.μ).. Δυστυχώς πέρα από μία κυρία που διέσχιζε τον δρόμο, δεν συναντήσαμε κανέναν, εκτός από τους ιδιοκτήτες των ξύλινων σπιτιών που έχουν νοικιαστεί.

Με απογοήτευση διαβάσαμε την ανακοίνωση για εκ νέου κάλεσμα προς ενδιαφερόμενους για τα 3 σπιτάκια που έμειναν ανοίκιαστα (δείτε εδώ).

Ούτε 10 σπιτάκια δεν μπορούν να νοικιαστούν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της Καστοριάς;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ώρα πέρασε και 1, στο τρενάκι καμία κινητικότητα, ο αέρας φύσαγε, το σχολικό θα έφτανε…αύριο πάλι με παζάρι θα είμαστε εκεί για μια διαφορετική βόλτα!!

aboutkastoria – xmas edition!!!

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *