Τα μέτρα του Δήμου Καστοριάς για τον κορονοϊό – Γιατί δεν απολυμαίνει τα σχολεία

Ο Δήμος Καστοριάς για τις απολυμάνσεις Σχολείων

Σύμφωνα με επιστολή που στάλθηκε στους Δημάρχους όλης της χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθυμίζει τα όσα αφορούν στις απολυμάνσεις σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τονίζεται ότι οι απολυμάνσεις ούτε προβλέπονται, ούτε είναι απαραίτητες, αν δεν έχει υπάρξει κρούσμα σε μαθητές ή κοντινούς τους ανθρώπους. Και επισημαίνει ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καστοριάς από την πρώτη στιγμή και προτού ακόμη διαπιστωθούν ύποπτα περιστατικά στη χώρα μας είχε φροντίσει εγκαίρως να δοθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Καστοριάς φαρμακευτικά υλικά απολύμανσης και άλλα είδη καθαριότητας.

Ταυτόχρονα, έδωσε στη δημοσιότητα και ενημερώνει διαρκώς για τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, ακολουθώντας πιστά τις μέχρι τώρα επίσημες οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών με σκοπό τη “σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών” αλλά και την αποφυγή κινήσεων πανικού απ’ όλους.

 

1135

Η νέα τηλεφωνική γραμμή 1135 από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό.

Πρόληψη και ενημέρωση για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *