Τα κορυφαία Hashtag του 2015

Το hashtag, μια δυσνόητη λέξη μέχρι πρόσφατα, κατάφερε τελικά όχι μόνο να γίνει κατανοητή για την χρήση και την αναγκαιότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να επηρεάσει τα ενδιαφέροντα των χρηστών, ακόμη και να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις στο διαδίκτυο. Ας δούμε ποια ήταν τα hashtag που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως μέσα στο 2015 σύμφωνα με το Twitter.

1. #jobs

Ως μια πλατφόρμα διακίνησης των πληροφοριών, το Twitter προτιμήθηκε για την εξεύρεση εργασίας τόσο πολύ μάλιστα που έγινε το κορυφαίο hastag της χρονιάς.

2. #Quran

Το Κοράνι,.το ιερό βιβλίο του Ισλάμ βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο των διαδικτυακών συνομιλών, εν μέρει λόγω του ισλαμικού εξτρεμισμού.

 

3. #ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος που έχει σκορπίσει τον τρόμο στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη χρησιμοποιεί ευρύτατα τα κοινωνικά δίκτυα για να διαδώσει την ιδεολογία του. Με τις τρομοκρατιές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο αλλά και την αιματηρή δράση του στη Συρία και το Ιράκ, το ISIS κυριαρχεί στο Twitter.

 

4. #PrayForParis

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Η διαδικτυακή έκκληση για μια προσευχή για το Παρίσι ήταν ένας τρόπος για τους χρήστες του διαδικτύου να θρηνήσουν και να δείξουν την συμπαράστασή τους στα θύματα και τους συγγενείς τους.

 

5. #LoveWins

Η απόφαση του αμερικανικο0ύ Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 26 Ιουνίου να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ έδωσε την ευκαιρία στους χρήστες να πανηγυρίσουν με το σύνθημα «η αλήθεια νικά» που χρησιμοποίησε ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

6. #CharlieHebdo

Η επίθεση μασκοφόρων τρομοκρατών στα γραφεία του σατιρικού γαλλικού περιοδικού 6. Charlie Hebdo στο Παρίσι είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι. Η σφαγή έστρεψε την προσοχή των χρηστών των κοινωνικών δικτύων στο περιοδικό.

 

 

7. #JeSuisCharlie

Σε ένδειξη συμπαράστασης στο Charlie Hebdo οι χρήστες υιοθέτησαν την φράση «Είμαι ο Σαρλί» που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού λίγες ώρες μετά την σφαγή.

 

 

8. #BlackLivesMatter

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα εν ψυχρώ εκτελέσεων αφροαμερικανών πολιτών στις ΗΠΑ από αστυνομικούς, τις περισσότερες φορές για ασήμαντη ή και ανύπαρκτη αφορμή ήταν η αφορμή για το hastag, σε μια διαδικτυακή εκστρατεία με στόχο να ταρακουνηθεί η αστυνομία και να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον.

 

 

9. #地震 (Σεισμός)

Στην 9η θέση το συγκεκριμένο hastag χρησιμοποιήθηκε σε εκατομμύρια Tweets λόγω των μεγάλων σεισμών στη Χιλή και το Νεπάλ, αλλά κυρίως στον σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία στις 30 του περασμένου Μαίου.

 

thetoc.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *