Τα καλύτερα 5 τεστ προσωπικότητας για να ανακαλύψετε κρυφές πτυχές του εαυτού σας

Σας αρέσουν τα τεστ προσωπικότητας; Βρήκαμε κάποια που θα σας αρέσουν ή τουλάχιστον θα σας προβληματίσουν…Τολμάτε να απαντήσετε με ειλικρίνεια; 

 

Τεστ προσωπικότητας: Πάμε μία βόλτα στο δάσος;

Το παρακάτω τεστ σε βοηθά να κάνεις ψυχανάλυση στον εαυτό σου και να διαπιστώσεις κάποια πράγματα για τη σχέση σου… Μην κλέψεις όμως!!
Άσε την φαντασία σου ελεύθερη πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα…

1. Περπατάς εις το δάσος. Με ποιόν/ά περπατάς μαζί;

2. Στο δάσος βλέπεις ένα ζώο. Τι ζώο είναι αυτό;

3. Ποια αλληλεπίδραση πραγματοποιείται μεταξύ εσένα και του ζώου;

4. Περπατάς βαθύτερα στο δάσος. Μπαίνεις σε μια ανοιχτοσιά και μπροστά σου είναι το σπίτι των ονείρων σου. Περιέγραψε το μέγεθος του.

5. Το σπίτι των ονείρων σου περιβάλλεται από έναν φράκτη;

6. Μπαίνεις μέσα στο σπίτι. Προχωράς στην τραπεζαρία όπου βρίσκεται ένα τραπέζι. Τι βλέπεις πάνω στο τραπέζι και γύρω από το τραπέζι;

7. Βγαίνεις από την πίσω πόρτα του σπιτιού. Κάτω στο γρασίδι είναι ένα φλιτζάνι. Από τι υλικό αποτελείται το φλιτζάνι;

8. Τι κάνεις με το φλιτζάνι;

9. Περπατάς μέχρι τα όρια της ιδιοκτησίας σας, εκεί συναντάς σώμα νερού. Ποιός τύπος υδάτινου σώματος είναι; (Ρυάκι, ποτάμι, θάλλασα; ωκεανός;)

10. Πως θα διασχίσεις το νερό;

  

Απαντήσεις:

1. Το πρόσωπο που περπατάς μαζί είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή σου.

2. Το μέγεθος του ζώου είναι αντιπροσωπευτικό της αντίληψής σου για το μέγεθος των προβλημάτων σου.

3. Η δριμύτητα της αλληλεπίδρασης που έχεις με το ζώο είναι αντιπροσωπευτική για το πώς εξετάζεις τα προβλήματά σου (παθητικά/επιθετικά).

4. Το μέγεθος του σπιτιού των ονείρων σου είναι αντιπροσωπευτικό του μεγέθους της φιλοδοξίας σου να επιλύσεις τα προβλήματα σου.

5. Χωρίς φράκτη είναι ένδειξη μιας ανοικτής προσωπικότητας. Η παρουσία φράκτη δείχνει μια κλειστή προσωπικότητα.

6. Εάν η απάντησή σου δεν περιελάμβανε τρόφιμα, ανθρώπους, ή λουλούδια, τότε είστε γενικά δυστυχισμένοι.

7. Η αντοχή του υλικού με το οποίο το φλιτζάνι είναι φτιαγμένο είναι αντιπροσωπευτική της διάρκειας της σχέσης σου με το πρόσωπο που ονόμασες στην ερώτηση 1. Παραδείγματος χάριν, το πλαστικό μίας χρήσης και το γυαλί δεν είναι ανθεκτικά, ενώ το μέταλλο και το πλαστικό είναι ανθεκτικά.

8. Η χρήση του φλιτζανιού είναι αντιπροσωπευτική της στάσης σου απέναντι στο πρόσωπο που ονομάσατε στην ερώτηση 1.

9. Το μέγεθος του σώματος του ύδατος είναι αντιπροσωπευτικό του μεγέθους της σεξουαλικής επιθυμίας σου.

10. Το πόσο βρεγμένος/η  περνάς από το υδάτινο σώμα είναι αναλογικά ενδεικτικό της σπουδαιότητας της σεξουαλικής σου ζωής.

ekriti.gr


 

 

Τεστ: Εσύ ποια πόρτα επιλέγεις;

Αν στο δρόμο σου εμφανίζονταν αυτές οι έξι πόρτες εσύ ποια θα επέλεγες;

Κοίτα προσεκτικά τη φωτογραφία παραπάνω και επέλεξε αυτή που σε ελκύει περισσότερο. Η επιλογή σου αυτή μπορεί να σου αποκαλύψει στοιχεία για τον εαυτό σου που δεν γνώριζες.

Δείτε τώρα τις απαντήσεις:

1. Απελευθέρωση.

Είσαι ο τύπος ανθρώπου που χρειάζεται λίγο χώρο για τον εαυτό του. Θέλεις να έχεις την ελευθερία να κάνεις τα πράγματα με το δικό σου τρόπο . Προτιμάς ένα μονοπάτι που εσύ ο ίδιος χάραξες, ειδικά ένα με άπειρες δυνατότητες και διαδρομές. Δεν θες να αισθάνεσαι πιεσμένος. Είσαι ιδιαίτερα ανεξάρτητος και επαναστατικός, αλλά δεν σου αρέσει η αντιπαράθεση. Είναι πιο πιθανό να αντισταθείς παθητικά σε κάποιον ή κάτι. Μισείς να βιάζεσαι και προτιμάς να παίρνεις το χρόνο σου για να απολαμβάνεις τη ζωή.

2. Εσωστρέφεια. 

Είσαι ο τύπος ανθρώπου που προτιμά να ταξιδέψει μόνη της. Θέλεις να παρατηρείς, να σκέφτεσαι και να λύνεις όποιο πρόβλημα σου έρχεται στο κεφάλι. Προτιμάς ένα μονοπάτι που είναι φτιαγμένο για έναν. Έχεις πρωτότυπη σκέψει και είσαι διορατικός. Βλέπεις τον κόσμο με ένα μοναδικό τρόπο, και άλλοι μπορούν να κερδίσουν από την παρουσία σου. Είσαι κάπως μοναχικός, αλλά αναπτύσσεις γερούς δεσμούς με τους ανθρώπους μετά από καιρό. Έχεις πολλή κατανόηση.

3. Πολυχρωμία. 

Είσαι ένα πολύ ελκυστικό και συμπαθητικό πρόσωπο. Σ” αρέσει να είσαι μέρος του κόσμου… θες να τα ζήσεις όλα!  Χρώμα, ενθουσιασμός, ομορφιά είναι απαραίτητα συστατικά της ζωής σου. Για σένα, το ταξίδι μετρά περισσότερο από τον προορισμό. Είσαι περίεργος και ενθουσιώδης για να μάθεις περισσότερα. Σ” αρέσει να ξεκινάς ξεκινήσει συζητήσεις και ρωτάς πολλές ερωτήσεις. Είστε πνευματικός και πνευματώδης. Σκορπάς το γέλιο!

4. Μυστήριο. 

Η πορεία σου είναι συναρπαστική! Πάντα κινείσαι προς τα εμπρός στη ζωή σου και συχνά προς το άγνωστο. Το ιδανικό μονοπάτι για σένα είναι απρόβλεπτο και ίσως και λίγο τρομακτικό. Το άγνωστο σε έλκει. Συνηθίζεις να σπας τους κανόνες ή να είσαι απρόσεκτος. Μοιάζεις σαν να ενεργείς χωρίς να σκέφτεσαι, αλλά η αλήθεια είναι ότι σου βγαίνει! Είσαι πολύ αυθόρμητος και αναζητάς συγκινήσεις.

5. Φιλικότητα.

Είσαι ήπιος και επιδιώκεις την ειρήνη. Είσαι συγκρατημένος και δεν σου αρέσει να σου χαλάνε την ηρεμία. Θες να απολαύσεις το ταξίδι της ζωής. Συχνά θα καταφεύγεις στην εύκολη λύση. Η ζωή είναι αρκετά σκληρή και δεν θες να τη δυσκολέψεις ακόμα περισσότερο για τον εαυτό σου. Είσαι σταθερός και υποστηρικτικός για τους ανθρώπους που είναι γύρω σου. Είσαι γνωστός για την συνέπεια σου και την προσγειωμένη αντίληψη της ζωής.

6. Ηρεμία. 

Εκτιμάς τη μοναξιά σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Μπορείτε να είσαι μόνος για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να αισθάνεσαι μοναξιά. Ψάχνεις το νόημα σε κάθε πτυχή της ζωής. Και ό,τι κάνεις ή σκέφτεσαι έχει κάποια βαθιά αιτία. Δεν σου αρέσει η πολυκοσμία, αλλά σου αρέσουν οι άνθρωποι. Εκτιμάς τις αυθεντικές σχέσεις και προτιμάς το βάθος της αλληλεπίδρασης δύο ατόμων παρά μιας ολόκληρης παρέας.

ekriti.gr


 

Τεστ προσωπικότητας: Μάθε ποιές είναι οι προτεραιότητές σου

Ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που θα σου δείξει ποιες είναι οι προτεραιότητες της ζωής σου.

Λένε πως τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων! Εσύ όμως γνωρίζεις ποιες είναι αυτές οι προτεραιότητες που έχεις βάλει για τον εαυτό σου; Πριν βιαστείς να δώσεις την απάντηση, κάνε το παρακάτω τεστ και ίσως οι απαντήσεις του σε εκπλήξουν.

Άλλες έχουν βασικό στόχο την καριέρα και άλλες την οικογένεια. Κάποια κορίτσια θέλουν την περιπέτεια και το σεξ, ενώ άλλα προτιμούν να περνούν χρόνο με φίλες. Ένα απλό καθημερινό τεστ θα σου δώσει την απάντηση για το δικό σου νούμερο ένα στη ζωή σου αυτή τη στιγμή.

Το υποθετικό σενάριο
Βρίσκεσαι στο σπίτι μόνη και συμβαίνουν ταυτόχρονα τα πέντε παρακάτω γεγονότα. Εσύ πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις σε ποιο από αυτά θα ανταποκριθείς πρώτα:

1. Ένα μωρό κλαίει στην κούνια του
2. Αρχίζει να βρέχει και έχεις ρούχα απλωμένα στο μπαλκόνι
3. Μια βρύση είναι ανοικτή και τρέχει νερό άσκοπα
4. Χτυπάει το κουδούνι της πόρτας
5. Χτυπάει το σταθερό σου τηλέφωνο

Ιεράρχησε λοιπόν τι θα κάνεις πρώτο και σημείωσε σε ένα χαρτί τη σειρά με την οποία θα ανταποκριθείς σε αυτές τις πέντε “προκλήσεις” της καθημερινότητας. Έτσι θα ξέρεις και με τι σειρά έχεις τις προτεραιότητες της ζωής στο μυαλό σου.

Σημείωση: Μην απαντήσεις διπλωματικά! Στην πολύ πιθανή υπόθεση να μην έχεις μωρό, απλά φαντάσου πως υπάρχει ένα μωρό στο χώρο, που στο έχουν εμπιστευθεί. Επίσης, το γεγονός πως απαντάς στο τηλέφωνο ενώ ανοίγεις την πόρτα ή κλείνεις την βρύση σημαίνει σε κάθε περίπτωση πως επέλεξες πρώτα να σηκώσεις το τηλέφωνο. Οκ;Απαντήσεις:

Aπαντάς πρώτα στο τηλέφωνο

Ασυναίσθητα έτρεξες προς το τηλέφωνο και απάντησες. Και φωτιά να έπαιρνε το σπίτι, εσύ θα προσπαθούσες να απαντήσεις! Γιατί; Επειδή η βασική σου προτεραιότητα είναι η καριέρα. Αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να είσαι συνεχώς σε επαγρύπνηση, να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου και ίσως να θυσιάζεις και λίγο από τον προσωπικό σου χρόνο, αν αυτό κάνει καλό στη δουλειά.

Τρέχεις να δεις το μωρό που κλαίει

Αν το πρώτο σου μέλημα ήταν να καθησυχάσεις το μωρό που κλαίει, τότε βαθιά μέσα σου η βασική σου ανάγκη και προτεραιότητα είναι η οικογένεια. Θέλεις να είσαι εκεί, νιώθεις υποχρέωση να συμμετέχεις και να βοηθάς και ίσως κάπου μέσα σου να πιστεύεις πως ήρθε η ώρα να κάνεις τη δική σου οικογένεια (αν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ήδη).

Σηκώνεσαι να κλείσεις τη βρύση

Όταν η πρώτη σου κίνηση είναι να πας να κλείσεις το νερό της βρύσης που τρέχει, τότε πιθανότατα έχεις ανάγκη και βασική πεποίθηση πως πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου. Σε ενδιαφέρει η ευεξία και η υγεία σου. Αποζητάς την ευημερία τόσο στο χώρο της δουλειάς σου, όσο και στο σπίτι. Γι’ αυτό και εκτιμάς ακόμη και τα πιο απλά και αυτονόητα αγαθά, με αποτέλεσμα να είσαι πάντα εκεί για να τα προασπίσεις.

Βγαίνεις να μαζέψεις τα ρούχα από το μπαλκόνι

Στην περίπτωση που έτρεξες στο μπαλκόνι για τα ρούχα – όσο κι αν δεν το πιστεύεις – το βασικό σου θέλω και ανάγκη είναι η σεξουαλική επαφή. Είσαι ερωτευμένη και δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο; Ανήκεις στις χωρισμένες που δεν θέλουν να είναι άλλο μόνες; Όπως και να έχει η πρωταρχική σου σκέψη βρίσκεται στο σεξ!

Πηγαίνεις να ανοίξεις την πόρτα

Είσαι από εκείνες που θα τρέξουν στην πόρτα. Η πόρτα του σπιτιού σου συμβολίζει τις κοινωνικές σχέσεις. Αυτές είναι και βασική σου αρχή και προτεραιότητα. Σου αρέσει να είσαι αγαπητή, σε ενδιαφέρει να είσαι αποδεκτή και θα έκανες πολλές θυσίες για να μην δυσαρεστήσεις κανέναν. Τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου μέσα από την επαφή με τους γύρω
σου και δεν θα έθετες σε κίνδυνο για κανέναν και για τίποτα αυτή τη σχέση με τον κοινωνικό σου περίγυρο.

 

ekriti.gr


 

 

Σκέφτεστε φυσιολογικά ή με ιδιαίτερο τρόπο;

Μέσω του παρακάτω τεστ, σας δίνουμε τη δυνατότητα μέσα σε λίγα λεπτά να δείτε τι είδους μυαλό έχετε!

Πόσο κάνουν;

15+6

3+56

89+2

12+53

75+26

25+52

63+32

123+5

Σκεφτείτε αμέσως ένα εργαλείο κι ένα χρώμα!

Κατεβείτε πιο κάτω…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκεφτήκατε ένα «σφυρί κόκκινο»;

Εάν όχι, τότε ανήκετε στο 2% του πληθυσμού που το μυαλό του είναι αρκετά διαφορετικό και σκέφτεται κάτι άλλο!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του παραπάνω ψυχολογικού τεστ, που γίνεται παγκοσμίως, το 98% του πληθυσμού απαντά «σφυρί κόκκινο» σε αυτήν την άσκηση!

newsbomb.gr

 


 

Tο ψυχολογικό τεστ των χρωμάτων

Tο 1947 ο Ελβετός ψυχολόγος Μαξ Λούσερ ανέπτυξε το «χρωμο-τεστ», το οποίο εξερευνά την ψυχολογία των χρωμάτων. Το τεστ βασίζεται στη θεωρία ότι τα χρώματα επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και ότι κάθε χρώμα πυροδοτεί μια συγκεκριμένη συναισθηματική απόκριση.

Κοιτάξτε τους χρωματιστούς κύκλους στην παρακάτω εικόνα και σημειώστε για κάθε χρώμα εάν το θεωρείτε ωραίοουδέτερο ή αποκρουστικό. Στη συνέχεια, διαβάστε τι σημαίνει καθεμιά από τις προτιμήσεις σας.

tests color1a

Γκρι

Ω: Το γκρι είναι το χρώμα του συμβιβασμού. Εάν σας αρέσει, τότε αυτό σημαίνει ότι προτιμάτε να μην δεσμεύεστε και να απολαμβάνετε την αποδοχή των άλλων. Ο: Είστε ένας χαλαρός παρατηρητής. Α: Σας αρέσει να συμμετέχετε σε ομάδες και προσπαθείτε να πετυχαίνετε τους στόχους σας επιστρατεύοντας όλη την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σας.

Μαύρο

Ω: Το μαύρο είναι το χρώμα της άρνησης, είναι σαν να βροντοφωνάζει «όχι». Θα θέλατε να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να απολαμβάνετε την αναγνώριση από τους άλλους, βρίσκεστε σε μια συνεχή «μάχη» με την τύχη σας. Ο: Επιμένετε στη στάση και στις απόψεις σας ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Α: Έχετε τον έλεγχο της μοίρας σας και είστε προσγειωμένοι, αν και μερικές φορές διστάζετε να δράσετε όταν είστε αντιμέτωποι με μια πιεστική κατάσταση.

Καφέ

Ω: Είστε ανήσυχο πνεύμα και έχετε αρκετές ανασφάλειες, θέλετε όμως να γοητεύετε τους άλλους. Ο: Δίνετε προτεραιότητα στην υγεία σας, γι’ αυτό και πιθανότητα προσπαθείτε να διατηρείστε σε φόρμα. Σας αρέσει να βρίσκεστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου νιώθετε οικεία. Α: Δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα το σώμα σας και νιώθετε συχνά στρες επειδή θίγονται οι ευαισθησίες σας.

Πράσινο

Ω: Αγαπάτε τις ανέσεις και τα υλικά αγαθά. Βάζετε υψηλούς στόχους και σας αρέσει να εντυπωσιάζετε, όμως ανησυχείτε πολύ για το ενδεχόμενο αποτυχίας. Ο: Απογοητεύεστε όταν δεν παίρνετε το 100% από αυτό που επιθυμείτε, αναζητάτε την κατανόηση και οικειότητα στο περιβάλλον σας. Α: Έχει πληγωθεί ο εγωισμός σας στο παρελθόν, αναζητάτε την επαφή με ανθρώπους που βάζουν ψηλά τον πήχη όπως εσείς. Η διάθεσή σας είναι συνήθως σαρκαστική και είστε αρκετά επίμονο άτομο.

Κίτρινο

Ω: Είστε χαρούμενο και θετικό άτομο, σας αρέσει να αναλαμβάνετε δράση και να πετυχαίνετε τους στόχους σας. Ο: Αντιμετωπίζετε τη ζωή με χαλαρότητα και αυτοπεποίθηση. Είστε άτομο αισιόδοξο και εργάζεστε σκληρά. Α: Έχετε απογοητευτεί από ατυχίες του παρελθόντος. Η διάψευση των προσδοκιών σας έχει οδηγήσει σε μια αμυντική στάση απέναντι στη ζωή.

Κόκκινο

Ω: Χαρακτηρίζεστε από το πάθος και την ενέργεια. Είστε άτομο παρορμητικό, φιλόδοξο και ερωτικό και σας αρέσει να ζείτε τη ζωή στο έπακρο. Ο: Είστε άτομο αισιόδοξο και έχετε μεγάλες προσδοκίες, αναζητάτε περισσότερες συγκινήσεις από τη ζωή. Α: Έχετε χάσει το πάθος σας για τη ζωή, μάλλον αποφεύγετε τη διασκέδαση.

Μπλε

Ω: Είστε άτομο ήρεμο, πιστό και ευαίσθητο και πληγώνεστε εύκολα. Αγαπάτε τις απολαύσεις και τη διασκέδαση και εκνευρίζεστε όταν δεν παίρνετε αυτό που θέλετε σε αυτόν τον τομέα. Ο: Αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις λίγο κυνικά, η στάση σας απέναντι στη ζωή δεν είναι ιδιαίτερα εύθυμη. Α: Επιθυμείτε διακαώς να κόψετε τα δεσμά που σας περιορίζουν.

Μωβ

Ω: Ακροβατείτε ανάμεσα στον παρορμητισμό και τη δεκτικότητα, ανάμεσα στην κυριαρχία και την υποταγή. Σας γοητεύει το μυστήριο στις σχέσεις και συχνά χάνεστε στον κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεων. Ο: Σας αρέσει να συμμετέχετε σε ομάδες, αρκεί οι άλλοι να μην έχουν πολλές απαιτήσεις από εσάς. Α: Κοιτάζετε τη σκληρή πραγματικότητα κατάματα, χαρακτηρίζεστε από ωριμότητα και θέλετε να ζήσετε όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται.

onmed.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *