Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έκλεψαν την παράσταση της «Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» στην Καστοριά

Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» γιορτάστηκε και στην Καστοριά η «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Κι ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται δραστηριότητες με τη συμμετοχή του Δήμου, συλλόγων κι εθελοντών, φέτος την παράσταση έκλεψε ένα θέμα που θεωρείται μία από τις μεγάλες αποτυχίες/παραλήψεις τις προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Τα 12 ηλεκτρικά ποδήλατα. Τα οποία (15 συμβατικά +12 ηλεκτρικά) ως γνωστόν είχαν αγοραστεί στα πλαίσια ενός προγράμματος μαζί με τον «Κάρανο» και μια ενεργειακή αναβάθμιση (αλλαγή κουφωμάτων) στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας. Η Αντιπεριφέρεια (στην οποία ανήκαν) δεν ήξερε τι να τα κάνει και μαζί με το ηλιακό καραβάκι τα «φόρτωσε» στο Δήμο.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, εξαιτίας έλλειψης κονδυλίων για την αγορά λογισμικού που θα χρησίμευε στη διαδικασία ενοικίασης από πολίτες/επισκέπτες της πόλης. Αυτή ήταν η μία δικαιολογία η οποία φυσικά αρκούσε τότε στους ιθύνοντες ώστε να μην προσπαθήσουν για κάτι περισσότερο…

Την ιστορία αυτή φαίνεται πως παρακολουθούσε ο ίδιος ο νέος Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης και ο Αντιδήμαρχος  Πέτρος Δοκόπουλος, οι οποίοι έδωσαν εντολή να βγουν χθες «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» τα ποδήλατα από τις αποθήκες, να είναι κατάλληλα για χρήση και να τοποθετηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο ίδιος ο Δήμαρχος μάλιστα δοκίμασε και φωτογραφήθηκε σε ένα από αυτά στέλνοντας το μήνυμα πως τα ποδήλατα θα αξιοποιηθούν από την Άνοιξη του 2020.

Μια όμορφη έκπληξη που έκανε τη διαφορά στον εορτασμό της ημέρας και φυσικά γέμισε προσδοκίες τους Καστοριανούς για το μέλλον.

Έχουν άλλωστε κάθε δικαίωμα να ελπίζουν σε λεπτομέρειες που θα κάνουν ευκολότερη και ομορφότερη την καθημερινότητά τους σε  αυτή την πόλη…

Το Δελτίο Τύπου:

Ο Δήμος Καστοριάς, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, το τμήμα Τροχαίας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620», αλλά και εθελοντές συμπολίτες μας, συμμετείχε στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

Παρών ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους μικρούς φίλους και τους γονείς τους, που κατέκλυσαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ συνεχάρη και όλους τους εμπλεκόμενους. Βέβαια, δεν παρέλειψε να δοκιμάσει κι ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα που βρίσκονται μέχρι σήμερα «παροπλισμένα», για τα οποία δήλωσε ότι θα βγουν επιτέλους στη κυκλοφορία την ερχόμενη άνοιξη.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου στα Μέσα Ενημέρωσης:

Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση και να ενημερώσουμε μικρών και μεγάλων πάνω σε θέματα καθημερινής κυκλοφοριακής αγωγής και συμπεριφοράς.

Όλοι οι πολίτες θα πρέπει  να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μη κλείνουμε τις ράμπες και τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για ΑΜΕΑ, να μη χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων  και να σεβόμαστε τους πεζούς.  

Η νέα Δημοτική Αρχή σκοπεύει να κάνει μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τα “Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας” (ΣΒΑΚ), όπου μετέχουν 180 Δήμοι της χώρας μας, αλλά δυστυχώς ο δικός μας Δήμος, έως τώρα, δεν είχε καμία μελέτη και κανένα σχέδιο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.

Και αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *