Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζουν υπηρεσίες ΚΕΠ

Να ανοίξουν τα επιχειρηματικά «φτερά» τους θα επιχειρήσουν τα ΕΛΤΑ, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν, με στόχο αφενός την εξασφάλιση περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών τους μεγεθών και αφετέρου την αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη, «επειδή η επιστολική υπηρεσία όσο πάει και φθίνει, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα πρέπει, και έχουν τη δυνατότητα, να εισέλθουν σε πολλές υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, να συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία και να εξασφαλίσουν περαιτέρω ανάπτυξη».

Έτσι, όπως θα πει η κ. Σταυράκη, «τα ΕΛΤΑ θα δραστηριοποιηθούν περαιτέρω σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, σε ασφαλιστικά προϊόντα και σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη, υπηρεσίες ΚΕΠ, όπως τις λέμε και που επιδίωξή μας είναι να γίνονται μέχρι και κατ’ οίκον».

Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει το άνοιγμα στην αγορά ενέργειας, καθώς ήδη εξυπηρετεί τα δικά της ταχυδρομικά καταστήματα ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία αυτή σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις.

«Τα ΕΛΤΑ», θα πει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σταυράκη, «έχουν ήδη λάβει άδεια να λειτουργήσουν ως πάροχος ενέργειας. Εμείς μπαίνουμε στην αγορά ενέργειας, όπως μπαίνουν και άλλοι, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει απόφαση να απωλέσει η ΔΕΗ ένα ποσοστό της εμπορίας. Ήδη λειτουργούμε ως πάροχος, έχοντας βάλει σε αυτή την υπηρεσία στα καταστήματά μας. Αυτό για εμάς, ήδη, έχει δημιουργήσει οικονομία κλίμακας. Το επόμενο διάστημα θα απευθυνθούμε στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις, προκειμένου να τους εντάξουμε στο πελατολόγιό μας. Όπως λέγεται και ακούγεται συχνά μέσα στα ΕΛΤΑ, αυτό τον καιρό θέλουμε να γίνουμε οι πρώτοι πάροχοι».

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία», θα συμπληρώσει, «τα τελευταία 3-4 χρόνια που βρίσκονται στον πλήρη ανταγωνισμό και στην πλήρη απελευθέρωση, δεν έκαναν επιθετικά αυτή τη στροφή που έπρεπε να κάνουν πράγμα το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα. Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα και κυρίως σε ό, τι αφορά στην μεταφορά δεμάτων και μικροδεμάτων, μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Δίνοντας λοιπόν έμφαση, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Ζαρολιάγκη και το Δ.Σ. και αναπτύσσοντας όλα αυτά που μπορούμε, έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα τα αγκαλιάσουν οι Έλληνες πολίτες. Γιατί υπάρχει πίστη στο Ελληνικό Ταχυδρομείο, μαζί βέβαια πάντα και με τους εργαζόμενους».

Η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «εμείς υπηρετούμε το δημόσιο ταχυδρομείο και αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι τέτοιο. Η είσοδος στο υπέρ- ταμείο μέσω της αναδιοργάνωσης κατατείνει σε αυτό, στη μη ιδιωτικοποίηση και εμείς δουλεύουμε γι’ αυτό».

Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση η κ. Σταυράκη θα σημειώσει πως η εταιρεία «σε κάθε περίπτωση έχει δείξει την πρόθεση και τη διάθεση να πορευτεί μαζί με τους εργαζομένους, να υπερασπιστεί και τις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές τους. Ως προς τούτο, μάλιστα, έχουμε ήδη απευθύνει πρόσκληση για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας».

Τέλος η κ. Σταυράκη ανέφερε ότι τα ΕΛΤΑ θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με αναβαθμισμένο περίπτερο παρουσιάζοντας όλα προσφερόμενα προϊόντα και «αναδεικνύοντας το ρόλο και τις δυνατότητες του ομίλου ( ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ-ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ,ΚΕΚ ΕΛΤΑ)».

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *