Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ έφτιαξαν ειδική πισίνα για τον Ούσκο ώστε να δροσίζεται ο ανάπηρος αρκούδος! (Bίντεο)

Το καρπούζι, τις βόλτες (με το ειδικά σχεδιασμένο αναπηρικό αμαξίδιο – καρέκλα) απολαμβάνει ο Ούσκο, αλλά πλέον και την ατομική του πισίνα την οποία έφτιαξαν οι φροντιστές του στον ΑΡΚΟΥΡΟ, ώστε παράλυτο το αρκουδάκι να μην στερείται τίποτα και να δροσίζεται καθημερινά…

Στο βίντεο βλέπετε τον Ούσκο πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο – καρέκλα να παίζει και να κάνει βουτιές… Ο ανάπηρος αρκούδος θυμίζουμε έφτασε στη χώρα μας στις 6 Ιουλίου 2015 από την γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, έπειτα από πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Macedonian Ecological Society», η οποία και το βρήκε σοβαρά τραυματισμένο χωρίς τη μητέρα του. Αυτό το πλάσμα, η φροντίδα του οποίου είναι εντατική, έχει γίνει και πηγή έμπνευσης και για τον 7χρονο Νικόλα, που τον ζωγράφισε, και του έστειλε την υπέροχη ζωγραφιά.

OuskoArkoudosZografia-1024x745

Ο Ούσκο ζει εδώ και έναν χρόνο πια στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και τον Ιανουάριο του 2016 ο Βασίλης Τζιγκούρας ταξίδεψε από την Αθήνα μέχρι το Νυμφαίο για να μετρήσει τον μικρό αρκούδο και να προσαρμόσει στα μέτρα το κάθισμα με τις ρόδες που βοηθάει το ζώο κάποιες ώρες της ημέρας να κινείται με αυτονομία χωρίς να σέρνεται. Σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αυτό το ειδικό κάθισμα του επιτρέπει να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται και να μπορεί να ζει με την μικρότερη δυνατή ανθρώπινη παρέμβαση.

OuskoAmaxidio
Ο Ούσκο ζει σε περιφραγμένο χώρο, μη επισκέψιμο για το κοινό.

Οι επιστήμονες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έψαξαν εντός και εκτός Ελλάδας για θεραπεία αλλά δυστυχώς ο τραυματισμός στην σπονδυλική στήλη του ζώου που συνέβη – όταν ήταν 5 μηνών – δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Γι’ αυτό και ο Ούσκο, που είναι τώρα 15 μηνών, θα ζήσει για πάντα στο καταφύγιο του περιβαλλοντικού φορέα στη Φλώρινα υπό την αιγίδα των φροντιστών του.

Πηγή

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *