Το Σπήλαιο του Δράκου επισκέφθηκαν εκατοντάδες τουρίστες το 2ημερο! – Τι έγραψαν στο Βιβλίο επισκεπτών

Ο απόλυτος προορισμός για εκατοντάδες τουρίστες που πλημμύρισαν την Καστοριά την αργία της 28ης Οκτωβρίου, ήταν αναμφίβολα το Σπήλαιο του Δράκου.

Η δεύτερη δημοφιλέστερη δραστηριότητα, βάσει των αξιολογήσεων των επισκεπτών της περιοχής μας στο Tripadvisor.com.gr μονοπώλησε το ενδιαφέρον τουριστών από κάθε γωνιά της χώρας.

 

Βρεθήκαμε στο Σπήλαιο του Δράκου το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου και σας μεταφέρουμε εικόνες και χρώματα από το εκπληκτικά Φθινοπωρινά στολισμένο τοπίο.

 

Μην παραλείψετε…

Στην έξοδο του Σπηλαίου σε περίοπτη θέση βρίσκεται πλέον ένα Βιβλίο εντυπώσεων για τους επισκέπτες.

Διαβάσαμε όσα έγραψαν μικροί και μεγάλοι φίλοι της Σπηλιάς του Δράκου…δε θα μπορούσαμε να μην τα μοιραστούμε μαζί σας…απολαύστε τα σχόλιά τους!

 

 

 

Γεμάτο το parking αυτοκίνητα από όλη τη χώρα!

 

 

Καλωσορίσατε στο Σπήλαιο του Δράκου Καστοριάς…

 

Η τιμή των εισιτηρίων είναι στα 6€ το κανονικό και στα 4€ το μαθητικό/φοιτητικό/πολυτεκνικό/στρατιωτικό.

 

Ανοιχτό καθημερινά από τις 10.00 – 17.00! Τη Δευτέρα παραμένει κλειστό!

 

Η αναμονή είναι μικρή λίγο πριν την 20λεπτη ξενάγηση στα 300 μέτρων μυστικά των εντυπωσιακών σταλακτιτών και των σταλαγμιτών της λίμνης…

 

 

Μια αναφορά σε εκείνους που ανακάλυψαν το μοναδικό θησαυρό της περιοχής…

 

Ένα ιστορικό της πορείας κατασκευής του…

 

Καλή ξενάγηση…Καλωσήρθατε σε ένα παραμύθι με δράκο, λίμνη, θησαυρό  & απίστευτα χρώματα που θα διεγείρουν τη φαντασία. 

 

Οι φωτογραφίες απαγορεύονται…Μία από τις εικόνες που θα δείτε στο εσωτερικό όμως είναι η ακόλουθη…

Η ακόμα καλύτερα…

 

Στη έξοδο μην παραλείψετε να σχολιάσετε την επίσκεψή σας, που μόλις ολοκληρώθηκε. Τι σας ‘αρεσε; Ποιες οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις σας;

Διαβάστε τα σχόλια που άφησαν οι επισκέπτες από 27-29 Οκτωβρίου και θα βρείτε αφορμή να χαμογελάσετε.

Αξίζει να ανακαλύψετε τα σχόλια των μικρών παιδιών που με ιδιαίτερη αθωότητα και ειλικρίνεια δείχνουν ενθουσιασμένα από την εμπειρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τουαλέτα επίσης στην έξοδο αν και μετά από αρκετές επισκέψεις βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προς τιμήν των υπευθύνων. ‘Αλλωστε ακόμα και αυτή η λεπτομέρεια μετράει καθοριστικά στη συνολική εικόνα της τουριστικής δραστηριότητας.

Οι επισκέπτες μόλις πλήρωσαν το δίολου ευκαταφρόνητο ποσό των 6€.

 

Η φύση αναλαμβάνει τη συνέχεια του παραμυθιού. Η λίμνη, εντός και εκτός σπηλαίου θα μαγνητίσει το βλέμμα σας. Οι σταλακτίτες θα διεγείρουν τη φαντασία σας. Τα χρυσαφένια φύλλα θα σας αφήσουν ένα χαμόγελο ευχαρίστησης!

 

 

 

 

 

 

Όμορφη Καστοριά στο κατώφλι του Νοέμβρη…

 

Γνωρίζετε;
ΜΥΘΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

«Πριν από πολλούς αιώνες η μεγάλη σπηλιά που βρίσκεται πριν από το μοναστήρι της Μαυριώτισσας ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε ένας δράκος που ανέπνεε και έβγαζε από το στόμα του φλόγες και δηλητηριασμένους ατμούς.

Ύστερα από το κτίσιμο της Καστοριάς (Ή’ ή Ι’ αιώνας) ο πρώτος βασιλιάς ο Κάστωρ, θέλοντας να διασκεδάσει τον φιλοξενούμενο αδελφό του Πολυδεύκη και τον πεθερό του Κέλι ιερέα του θεού, απεκάλυψε το τεράστιο αυτό σπήλαιο. Η παρουσία όμως του δράκου τους εμπόδιζε την προσέγγιση στη σπηλιά.. Τότε ο βασιλιάς υπεσχέθη μεγάλα δώρα σ’αυτόν που θα σκότωνε τον δράκο. Ένας νέος δυνατός παρουσιάστηκε. Επηκολούθησε άγρια πάλη με τον δράκο. Χτυπώντας τον με το κοντάρι του έτρεμαν οι γύρω βράχοι και αναταράζονταν τα νερά της λίμνης. Το τέρας κτυπήθηκε και έπλεε νεκρό επάνω στα νερά της λίμνης. Πανηγύρισαν το γεγονός και ευχαριστίαι ανεπέμφθησαν στον Πάνα. Και κατόπιν με αναμμένους δαυλούς προχώρησαν στη σπηλιά με σκυφτά τα κεφάλια τους για να μην κτυπήσουν τους σταλακτίτες. Το βάθος εκτεινόταν σε χιλιόμετρα και η ατμόσφαιρα γινόταν πνιγηρή από έλειψιν οξυγόνου. Σε ένα μέρος που η σήραγγα στενεύει έσβησαν οι δαυλοί και πηχτό σκοτάδι τους σφιχταγκάλιασε όλους. Τότε άκουσαν μια απόκοσμη φωνή να λέει : ΄΄ εκείνος που θα σκύψει να πάρει μια χούφτα της λάσπης που πατάει θα μετανοιώσει ΄΄. Οι πιο θαρετοί έσκυψαν και επήραν λάσπη και εγέμισαν τους κόρφους τους. Οι άλλοι φοβήθηκαν και δεν τόλμησαν να πάρουν. Όταν βγήκαν στο φως του ηλίου εκείνοι που κρατούσαν τη λάσπη είδαν με έκπληξη πως κρατούσαν υγρή χρυσόσκονη…»

Έτσι περιγράφει ο λαογράφος Δ. Γιαννούσης ( Ακρόπολη, 11-7-54) την παράδοση σχετικά με το Σπήλαιο του Δράκου. (πηγή: spilaiodrakoukast.gr)

 

 

Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *