Σνακ ψητής πατάτας με σκόρδο και παρμεζάνα
Και σε ποιόν δεν αρέσουν οι πατάτες και ειδικά ξεροψημένες και με έντονη γεύση μυρωδικών. Παρακάτω σας έχουμε μια λαχταριστή, εύκολη συνταγή που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Θα χρειαστείτε:
- 4 μέτριες πατάτες με λεπτή φλούδα
- Λάδι ελιάς
- ½ κούπα παρμεζάνα
- 2κ.σ. καρύκευμα για ψήσιμο
- 2κ.σ σκόρδο σε σκόνη
- 2κ.σ πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Αφού πλύνετε καλά τις πατάτες τις κόβετε λεπτές μακριές λωρίδες. Τις βάζετε σε ένα μπολ και ρίχνετε 4κ.σ λάδι με το οποίο τις ανακατεύετε πολύ καλά να πάει παντού. Έπειτα προσθέτετε ½ κούπα παρμεζάνα και φροντίζετε να πάει παντού.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλάτι, το καρύκευμα, το σκόρδο, και την πάπρικα. Κάνουμε πολύ καλό ανακάτεμα και μετά πασπαλίζουμε τις πατάτες ώστε όταν ψηθούν να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
Μετά την προετοιμασία τοποθετώ τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνω στους 200 οC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν. Συνοδεύουμε με κέτσαπ, γιαούρτι ή μαγιονέζα.
Καλή Επιτυχία.