Η συγγραφέας K. W. Andri σχολιάζει τον «Αρχοντοχωριάτη» από τη θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Άργους Ορεστικού

Η καταξιωμένη συγγραφέας K. W. Andri παρακολούθησε και σχολιάζει -με μοναδικό τρόπο – τη θεατρική έκπληξη που ενθουσίασε,

τον «Αρχοντοχωριάτη» από τη θεατρική ομάδα του Γ.Ε.Λ. Άργους Ορεστικού.

«Έργα του παρελθόντος έχουν τη δική τους αξία, τη δική τους πρωτοτυπία και τη δική τους κλίμακα ομορφιάς και αλήθειας. Στοιχεία που θα πρέπει να ανακαλύψουμε και να ερμηνεύσουμε σύμφωνα με τη δική μας εποχή. Αυτό σημαίνει πως δε θα πρέπει να ανεβάζουμε τον Μολιέρο, όπως τον ανέβαζαν χιλιάδες φορές στο παρελθόν. Αντίθετα, μέσω αυτών των ιδεών που υπάρχουν στα έργα του, είναι καλό να φέρνουμε στο φως τα στοιχεία εκείνα που μιλάνε ακόμα και σήμερα. Και αυτό είναι κάτι που κατάφερε να κάνει η Θεατρική Ομάδα ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού, που παρουσίασε για δύο συνεχόμενες ημέρες την κωμωδία «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου στο Πολιτιστικό Κέντρο, με μεγάλη επιτυχία.

Μέσα από μία καλοδουλεμένη παράσταση, με δυνατές ερμηνείες έδωσαν στο κοινό να καταλάβει πόσο ο ναρκισσισμός, η ματαιοδοξία και η μεγαλομανία μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπο στη γελοιότητα και μέσω αυτής στο τραγικό.

Έτσι λοιπόν, απολαύσαμε τον υπέροχο Στάθη Συμεωνίδη, ως Ιορδάνη, να πασχίζει να απαλλαγεί από την ταπεινή καταγωγή του και να πέφτει θύμα των εξαιρετικών στην απόδοσή τους Εύα Αυγερινού, ως δασκάλα μουσικής, Εμμανουηλία Κωστοπούλου, ως δασκάλα χορού, Πόπη Παππά, ως δασκάλα ξιφασκίας, Βασίλη Κατσαούνη, ως δάσκαλο φιλοσοφίας, Νάκου Δήμητρα, ως Μαρκησία, Αλεξάνδρα Ζενελάκ, ως Κόμη Δοράντη και Χριστίνα Σεμερτζίδου, ως Κόμη (φίλος του Κόμη Δοράντη), οι οποίοι τον εκμεταλλεύονταν κολακεύοντας τη ματαιοδοξία του. Συμφωνήσαμε με τη φωνή της λογικής μέσα σε όλο αυτό, Άννα Δημητρίου, η οποία με πραγματική άνεση επί σκηνής έπαιζε το ρόλο της συζύγου του Ιορδάνη. Απολαυστική στο ρόλο της υπηρέτριας β’, ήταν και η Σοφία Κυρκώτσογλου. Η λύση τελικά βρίσκεται μέσα από την αγάπη, αξία μεγαλύτερη από κάθε υλικό αγαθό. Με την ωραιότατη παρουσία των Ζήση Βασιλειάδη, ως Κλεόντη, και Φανή Μπίζιου, ως Λουκίλλη, οι οποίοι με τη βοήθεια των εκπληκτικών στο ρόλο τους Γιώργο Σερέγκο, ως Κοβιέλος, Στέλλα Τζιγκούλη, ως Νικολέτα, αλλά και Ειρήνη Μπαλιάκα, ως φίλη του Κοβιέλου και θεατρίνα, πέτυχαν το στόχο τους.

Ένας συνδυασμός λόγου, μουσικής, τραγουδιών, χορού αλλά και σκηνικών άψογα επιμελημένος μέσα από μια υπέροχη συνεργασία των παιδιών και των κ. Δήμου Σπύρο, κ. Κυπαρίσση Ανδρέα και κ. Δελιάδη Χρήστο, που χάρισε στον κόσμο άφθονο γέλιο, συγκίνηση αλλά και τροφή για σκέψη, ενώ οι έξυπνες ατάκες τους έκαναν να χειροκροτούν ακόμα και ενδιάμεσα της παράστασης, αφήνοντας μας στο τέλος να θέλουμε κι άλλο…»

Φωτογραφίες από την υπέροχη Παράσταση των παιδιών του ΓΕΛ  Άργους Ορεστικού…

arx1

arx11

arxont1

arxonto

arxonto1

arxontoxwriatisgelargous

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *