Συνέντευξη στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο της «Βραδυνής» η Μαρία Αντωνίου

Σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρεται η Μαρία Αντωνίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, για λογαριασμό της ιστορικής εφημερίδας «Βραδυνή της Κυριακής».

 

 

 

 

Για το αγροτικό

Και στο αγροτικό, όπως και σε μια σειρά άλλα θέματα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πληρώνει το λαϊκισμό και τις ανεύθυνες υποσχέσεις όλων των προηγούμενων ετών. Ο κ. Τσίπρας ήταν, που ανεβασμένος σε τρακτέρ, παραπλανούσε τους αγρότες. Η απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό και ένας ανοιχτός διάλογος, στη βάση των προτάσεων των αγροτών και των δεσμεύσεων της χώρας, είναι ίσως η μοναδική διέξοδος.

 

Για οικονομία

Η τυφλή και ανεύθυνη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, αυτόν που σήμερα η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσει, οδήγησε τον Τσίπρα του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου. Και έτσι φτάσαμε, έναν χρόνο μετά την πρώτη φορά αριστερή διακυβέρνηση, όχι μόνο να μην υπάρχει καμία ελπίδα για ανάπτυξη, αλλά με την τρόικα να ζητάει συνεχώς νέα μέτρα.

 

Για κλείσιμο συνόρων

Η ίδια κυβέρνηση, καλούσε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να έρθουν να «λιαστούν» στην Ελλάδα. Και τώρα άλλη μια βόμβα έσκασε στα χέρια τους. Και τρέχουν και δεν φτάνουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν και κάποια Ευρωπαϊκά κράτη, που υποστηρίζουν την ανιστόρητη και λανθασμένη πολιτική του κλεισίματος των συνόρων. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ενιαία εθνική στρατηγική, χωρίς ιδεοληψίες, όπως άλλωστε την εξέφρασε και ο κ. Μητσοτάκης κατά την συνάντηση του με τον κ. Γιούνκερ. Αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπεράσει τα αριστερά σύνδρομα.

 

 

Για τον Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας

Αναλαμβάνοντας τον Τομέα διαπιστώνω ότι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό που οραματιζόμαστε. Την Ελλάδα της παραγωγής, της καινοτομίας αλλά και της εξειδίκευσης. Στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση και στην ανάπτυξη. Διαθέτουμε «λαμπρά» μυαλά που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ώστε το παραγόμενο προϊόν της έρευνας αλλά και οι στοχευμένες δράσεις σε συνδυασμό με πολλή δουλειά να βοηθήσει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

 

Για ενδεχόμενες εκλογές

Τι θα γίνει τώρα; Θα κάνουμε εκλογές κάθε έξι μήνες; Ο κ. Τσίπρας πήρε, δύο φορές μάλιστα, την εντολή από τον Ελληνικό λαό να κυβερνήσει. Ας το κάνει επιτέλους. Αν δεν μπορεί ας το πει. Η Δημοκρατία δεν έχει άλλωστε αδιέξοδα. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές, αντίθετα καλούμε τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει. Αν το θέλει και αν το μπορεί.

 

 

Για χέρι στήριξης από ΝΔ

“Το καλοκαίρι του 2015, βάλαμε πλάτη, για να μην πέσει η χώρα στα βράχια. Δεν δώσαμε όμως λευκή επιταγή. Βέβαια εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφιζε τα πάντα. Οποιοδήποτε μέτρο είναι σε θετική κατεύθυνση θα το στηρίξουμε, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν. Αλλά μέχρι εκεί. Τα κάστανα, άλλωστε, στη φωτιά, τα έβαλε ο κ. Τσίπρας. Και άρα αυτός είναι που πρέπει να τα βγάλει. Αν δεν μπορεί ας το πει”.

(Βραδυνή της Κυριακής, φύλλο Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2016, σελ. 8)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *