Συνάντηση με θέμα τη δυνατότητα φιλοξενίας τμημάτων και δομών του Πανεπιστημίου στο πρώην 1ο Γυμναάσιο

Συνάντηση με θέμα τη δυνατότητα φιλοξενίας τμημάτων και δομών του Πανεπιστημίου στο κτίριο του πρώην 1ου Γυμνασίου, είχε ο Δήμαρχος Καστοριάς με τον Πρύτανη, Αντιπρυτάνεις και τον Πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η πλήρης  αξιοποίηση του κτιρίου που ανακαινίσθηκε αρκετά χρόνια πριν για να φιλοξενήσει την Αρχιτεκτονική Σχολή (που δεν ήρθε ποτέ), μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου.

Όπως είναι γνωστό στο κτίριο φιλοξενούνται σήμερα το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τον TAP (για 5 χρόνια με 90 φοιτητές κάθε έτος) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η προοπτική λειτουργίας Πανεπιστημιακών Τμημάτων (τα 4 υπάρχοντα λειτουργούν κανονικά στο κτίριο του πρώην ΤΕΙ στην περιοχή Φούρκα) ή περισσότερων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για την περιοχή.  Περιοχή που χρειάζεται τονωτικές ενέσεις από τους αρμόδιους, έστω και τώρα…

σχόλιο About: Γιατί όχι να συζητηθεί και η στέγαση διάφορων Υπηρεσιών…

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς:

Σε ένα μεγάλο βήμα προχωρά ο Δήμος Καστοριάς, με στόχο την αξιοποίηση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, συνάντηση εργασίας μεταξύ του δημάρχου Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, και του Πρύτανη, Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, όπου παρουσιάστηκαν το προτεινόμενο πλάνο αλλά και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση του ακινήτου. Τον πρύτανη συνόδευαν οι Αντιπρυτάνεις, Γεώργιος Ιορδανίδης και Άννα Σπύρτου, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Γεώργιος Λάππας.

Σε συνέχεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2019, επίσκεψη – αυτοψία του Αντιπρύτανη, Καθηγητή Γεώργιου Ιορδανίδη και του διοικητικού υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Δάρδα, στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, όπου εκτιμήθηκε ότι το συγκεκριμένο σχολείο δύναται να φιλοξενήσει τμήματα και δομές του Πανεπιστημίου. Επόμενο στάδιο, η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και το συγκεκριμένο κτίριο να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σημείωσε ότι «ξεκινάμε τη διαδικασία αξιοποίησης και ανάδειξης ενός ιστορικού σημείου της Καστοριάς που έχει τόσο ανάγκη η περιοχή της Ομόνοιας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μεθοδικά, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *