Σε εκδήλωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Ζάππειο η Μαρία Αντωνίου(φωτο)

Στην εκδήλωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων Χριστιανικών Κοινοτήτων του Παναγίου Τάφου και πλήθους κόσμου.

 

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα,  την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο, τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, παρουσιάστηκε το καινοτόμο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, από τη Διεπιστημονική Ομάδα του Ε.Μ.Π.

 

Πρόκειται για το εμβληματικότερο μνημείο της Ορθοδοξίας, το οποίο η Μαρία Αντωνίου είχε επισκεφθεί για προσκύνημα, κατά τη διήμερη παραμονή της στην Ιερουσαλήμ, 12-14 Οκτωβρίου 2014, όταν συμμετείχε σε Διεθνή Συνέδριο, προσκεκλημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Israel  Allies  Foundation. Είχε μάλιστα τότε συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο με τον οποίον είχε εγκάρδια και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

zappeio-antoniou

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *