Ριο 2016: Η πισίνα των καταδύσεων έγινε πράσινη(!) (φωτογραφιες)

Το νερό φαίνεται ότι δεν αφήνει σε ησυχία τους υπευθύνους των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο καθώς μετά τον προβληματισμό που προκλήθηκε από την κατάσταση των νερών στην ανοιχτή θάλασσα, τώρα παρουσιάστηκε πρόβλημα και στα νερά της πισίνας όπου διεξάγεται το άθλημα των καταδύσεων καθώς από μπλε έγιναν… πράσινα!

Την αλλαγή παρατήρησε ο Βρετανός χάλκινος Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις Τομ Ντέιλι ο οποίος ανήρτησε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter. Στη φωτογραφία είναι εμφανής η διαφορά στο χρώμα των δύο εγκαταστάσεων που βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Μπλε το χρώμα εκεί όπου παίζεται το πόλο, πράσινο εκεί όπου βουτούν οι αθλητές της κατάδυσης.

Ωστόσο δεν ήταν από την αρχή του αγωνίσματος των καταδύσεων πράσινο το χρώμα του νερού της συγκεκριμένης πισίνας καθώς όταν έκανε τις προσπάθειες του ο Ντέιλι το νερό ήταν μπλε.

Μέχρι στιγμής και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων η υπεύθυνη του κέντρου υδάτινων αγωνισμάτων Maria Lenk δεν μπορούν να δώσουν καμία απάντηση για το γιατί συνέβη αυτό.

Η εικόνα των νερών στον τελικό της Δευτέρας

protothema.gr

 

Πάντως οι ιθύνοντες του ολυμπιακού κολυμβητηρίου στο Ρίο έσπευσαν να καθησυχάσουν τους αθλητές πως το νερό, παρά το βαθύ πράσινο χρώμα του, είναι καθαρό και ασφαλές.

«Έγινε έλεγχος στο νερό και το αποτέλεσμα έδειξε ότι είναι ασφαλές και δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο για τους αθλητές», είπαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το CNNi.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *