Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς κατά των διοδίων

 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς κατά της τοποθέτησης του Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή“.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς με ομόφωνη απόφασή του, κατά τη Συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 25-1-2017, εξέδωσε ψήφισμα κατά της τοποθέτησης του Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή“.

 

Μετά από την προκήρυξη διενέργειας διαγωνισμού από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. για το έργο «Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού “Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή”, είναι βέβαιο ότι:

Α. Η τοποθέτηση των διοδίων είναι άδικη καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό αντικίνητρο για τον τόπο μας και την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι η οικονομική ζωή της Καστοριάς πλήττεται ήδη σε όλους τους τομείς και η παρατεταμένη κρίση έχει ήδη επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού.

Β. Η τοποθέτηση των διοδίων θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στον πρωτογενή, μεταποιητικό και τουριστικό τομέα της ακριτικής μας περιοχής, λόγω αύξησης του κόστους τους.

Γ. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η ακριτική περιοχή της Καστοριάς, έχει ανάγκη αναπτυξιακής δράσης και όχι μέτρων, που πλήττουν ανεπανόρθωτα κάθε προοπτική δημιουργίας.

Δ. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια – τους Δήμους – τους φορείς και όλη την κοινωνία, θα συμμετάσχει αγωνιστικά στις απαιτούμενες ενέργειες.

Η Κυβέρνηση και οι Συναρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα με τη δέουσα ευαισθησία και αντικειμενικότητα.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γεώργιος  Παπαδόπουλος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *