Πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον καρκίνο και τη γονιμότητα από το «Μαζί Σου» – φωτογραφίες

Στο Ξενοδοχείο Esperos Palace πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική ασθένεια & Φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ»,

σε συνεργασία με το Embryolab (Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Η συντήρηση της γονιμότητας των γυναικών με καρκίνο του μαστού, η επίτευξη εγκυμοσύνης, η κύηση  και ο θηλασμός ήταν κάποια από τα θέματα που αναλύθηκαν διεξοδικά από έγκριτους επιστήμονες.

 

Αναλυτικότερα, τα θέματα των ομιλιών:

Η κα Αλεξία Χατζηπαρασίδου (B.Sc., M.Sc. Sr. Κλινική Εμβρυολόγος, Διευθύντρια Εργαστηρίων Embryolab) ανέλυσε εάν και πόσο  η επιστήμη προστατεύει το αγαθό της γονιμότητας στη γυναίκα µε καρκίνο του µαστού.

Στη συνέχεια, απαντήθηκε εάν μπορούν να συνδυαστούν τα ογκοθεραπευτικά σχήματα και η γονιμότητα, από την κα Σοφία Μπάκα (Ογκολόγο – Παθολόγο).

 

Στο τέλος,ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης, (MD, M.Sc. Γυναικολόγος Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής Embryolab) παρουσίασε τη Συντήρηση Γονιμότητας σε νέες ογκολογικούς ασθενείς. Καθώς και το τί µας δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομµένα.

 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μία σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων από τους παρευρισκόμενους προς τους επιστήμονες, σχετικές με τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

 

Μια εξαιρετικά σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το «Μαζί Σου» για τον καρκίνο και τη γονιμότητα, την οποία θα έπρεπε να παρακολουθήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όλες τις ηλικίες και τα 2 φύλα, εξίσου.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο που φροντίζει να ενημερώνει διαρκώς τους κατοίκους της περιοχής μας -και όχι μόνο- για θέματα που αγγίζουν ολόκληρη την κοινωνία και που κάποτε ίσως αποτελούσαν ταμπού…

 

 

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο και τη γονιμότητα από το «Μαζί Σου», στο Ξενοδοχείο Esperos Palace!

 

Χ.Κ.

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *