Πού εξαφανίστηκε η «Ολυμπία»; (videο)

Χωρίς άδεια φαίνεται πως πραγματοποιούσε δρομολόγια το καραβάκι «Ολυμπία» του Δήμου Καστοριάς.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ξαφνική «ακινητοποίησή» του -εν μέσω θερινής περιόδου -προκαλώντας την έκπληξη των Καστοριανών που «έμειναν» χωρίς τουριστικό καράβι. Για ακόμη μία φορά…

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καστοριάς, κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο στη συνέντευξή του στο Δίκτυο 1 και τη Γιάννα Λούσιου,

έχουν πλέον ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει ξανά, όσο το δυνατόν συντομότερα.

 

 

Ας δούμε το χρονικό της υπόθεσης:

Η αστυνομία ήταν εκείνη που ενημέρωσε την  «Μακεδνός Α.Ε.»  για την έλλειψη την απαραίτητης άδειας που αφορά στην εκτέλεση των δρομολογίων από το καραβάκι «Ολυμπία» στη Λίμνη.

Η «Μακεδνός Α.Ε.» απευθυνόμενη στην  Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, έκανε άμεσα αίτηση αδειοδότησης στη Διεύθυνση Εμπορίου.

Πλέον εκκρεμεί η σύσταση μίας επιτροπής αξιολόγησης (έγκρισης) των δρομολογίων που θα πραγματοποιεί το καραβάκι στη Λίμνη της Καστοριάς…

Στη συνέχεια, το περιφερειακό συμβουλιο θα αποστείλει την απόφασή του στη διεύθυνση συγκοινωνιών όπου και τελικά θα εγκριθεί η απαραίτητη άδεια.

Ελάχιστος προβλεπόμενος χρόνος ολόκλληρης της προαναφερθείσας διαδικασίας, ο ένας μήνας.

karabakiolympia

 

«Στον αέρα» βρίσκεται η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στις 15 Αυγούστου από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, καθώς και άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

 

Το γεγονός προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση για τη διαχείριση των τουριστικών καραβιών  της Λίμνης της Καστοριάς, αναλογιζόμενοι την ιστορία και την εξέλιξη του «Ορεστιάς».

orestias_karavi

 

 

Την ώρα που στα γειτονικά Γιάννενα τα τοπικά καραβάκια, διασχίζουν την Παμβώτιδα γεμάτα τουρίστες και ντόπιους…

1(2)

με στόλο 30ετίας και βάλε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *