Πόσο «ανοιχτή» είναι η κοινωνία της Καστοριάς στην αλλαγή φύλου από τα 15; – Ψηφίστε

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου με μία απλή αίτηση, από τα 15 χρόνια.

 

Ενώ η σύγκρουση για το θέμα μεταξύ κοινωνίας, κομμάτων και εκκλησίας έχει πάρει φωτιά, με τις απόψεις να διχάζονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα να συγκρούονται με τα όρια της λογικής, θα ζητήσουμε την γνώμη σας για το θέμα.

Η μικρή μας κοινωνία πόσο «ανοιχτή» είναι στην αποδοχή της νέας πραγματικότητας;

Θα δεχόσασταν και θα βοηθούσατε το 15χρονο παιδί σας να προβεί σε αυτή την κίνηση; 

Θεωρείτε επαρκώς συνειδητοποιημένο έναν άνθρωπο στα 15 του να πάρει μια τέτοια απόφαση ζωής;

 

Ψηφίστε…

 

 

 

Βεβαιωθείτε πως διαβάσατε όσα προβλέπει το νομοσχέδιο…

 

Αναλυτικά, το άρθρο 3 του νομοσχεδίου έχει ως εξής:

Άρθρο 3 Διόρθωση του καταχωρισµένου φύλου – Προϋποθέσεις
1. Σε περίπτωση ασυµφωνίας µεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισµένου φύλου το πρόσωπο µπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρισµένου φύλου του, ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώµατος και στην εξωτερική του εικόνα.
2. Για τη διόρθωση του καταχωρισµένου φύλου απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα, µε εξαίρεση τους ανήλικους που έχουν συµπληρώσει το δέκατο έβδοµο (17ο) έτος της ηλικίας τους, εφόσον υπάρχει ρητή συναίνεση των ασκούντων τη γονική τους µέριµνα και τους ανηλίκους που έχουν συµπληρώσει το δέκατο πέµπτο (15) έτος της ηλικίας τους, εφόσον υπάρχει επιπλέον θετική γνωµάτευση ιατρικού συµβουλίου που θα συ- σταθεί για το σκοπό αυτό στο Γενικό Νοσοκοµείο Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Κυριακού» µε απόφαση του διοικητικού του συµβουλίου.
3. Προϋπόθεση για τη διόρθωση του καταχωρισµένου φύλου είναι το πρόσωπο που αιτείται τη διόρθωση να µην είναι έγγαµο.
4. Για τη διόρθωση του καταχωρισµένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε προηγούµενη ιατρική επέµβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούµενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται µε τη σωµατική ή ψυχική του υγεία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *