Το Πολυτεχνείο Ιωαννίνων και οι… γούνες Καστοριάς!

Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η απόφαση για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννινα, θα προκαλούσε αντιδράσεις… Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με την Αρχιτεκτονική.. Το παράδοξο είναι ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από μία… γειτονική περιοχή.

Η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου ήταν αυτή που αντέδρασε μιλώντας μάλιστα για εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων (συμφερόντων των Ιωαννίνων δηλαδή)!!!

Φυσικά το αίτημα για την Πολυτεχνική Σχολή στα Γιάννινα μετρά ήδη αρκετά χρόνια… Και η αλήθεια είναι ότι κατά το παρελθόν έφτασε στην… υπογραφή, αλλά σκόνταψε για διάφορους λόγους.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που πιστώνεται την θετική εξέλιξη, έδωσε και την ανάλογη απάντηση στη Βουλή.

«Στα Γιάννινα υπάρχουν τρεις σχολές. Είναι αρχιτεκτόνων μηχανικών, είναι μηχανικών επιστήμης υλικών και υπολογιστών και πληροφορικής. Με νόμο που πέρασε και κυρώσαμε ευρωπαϊκές προδιαγραφές για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, πρέπει να ανήκουν σε πολυτεχνική σχολή. Άρα, η πολυτεχνική σχολή ιδρύεται ως ομπρέλα αυτών των τμημάτων, ώστε αυτά τα τμήματα σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές να μπορούν να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα», απάντησε στη βουλευτή Καστοριάς.

Εκείνη βέβαια επέμενε απαιτώντας την ίδρυση αρχιτεκτονικής σχολής στην Καστοριά.. Και η απάντηση του Υπουργού: «εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση που τόσα χρόνια δεν υπάρχει στην Καστοριά ούτε Τ.Ε.Ι. ούτε, ενδεχομένως και Ι.Ε.Κ. για τεχνολογία γούνας και υπάρχει, ας πούμε, αρχιτεκτονικό τμήμα. Έχω την αίσθηση ότι δεν βοηθάει αναπτυξιακά μια τέτοια λογική…»

 

epiruspost.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *