Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων κι ένα πανέξυπνο Hashtag κάνουν τα Ιωάννινα τον Νο 1 προορισμό και φέτος τις γιορτές!

Πλούσιο πρόγραμμα, εντυπωσιακός στολισμός, χριστουγεννιάτικο πάρκο σε ιδιαίτερο σημείο της πόλης, ποιοτικές εκδηλώσεις και ένα hashtag που θα εμπνεύσει στα Social Media χιλιάδες ντόπιους κι επισκέπτες! 

Με λίγες λέξεις περιγράφουμε τον γιορτινό προγραμματισμό των Ιωαννίνων. Ενός εκ των δημοφιλέστερων προορισμών για τις γιορτές με 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία και φυσικά στα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος, στα μουσεία, στις γύρω περιοχές (Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα) , στα εστιατόρια/καφέ και night clubs.

Μια πόλη που καταφέρνει και ξεχωρίζει 4 εποχές τον χρόνο. Φέτος η κεντρική πλατεία θα αποκτήσει Χριστουγεννιάτικο δέντρο κι όχι μια ιδιαίτερη κατασκευή, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα και αρμονικά καταφέρνουν να συνεργάζονται και φέτος στις γιορτές όλοι σχεδόν οι φορείς για το καλό πρόσωπο της πόλης στους επισκέπτες της. Και μόνο χαμένοι δε θα βγουν από αυτό μακροπρόθεσμα! 

Με στόχο λοιπόν το #ioanninaksana, η ομάδα marketing του Δήμου Ιωαννιτών βάζει τα γυαλιά  σε πολλούς Δήμους προτρέποντας όλους να τραβήξουν μια όμορφη γιορτινή φωτογραφία της πόλης, να τη μοιραστούν διαδικτυακά χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag κι έτσι να καταλήξει να ταξιδέψει η εικόνα της σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο!

Η καλύτερη φωτογραφία θα κοσμεί το Δημαρχείο! Δελεαστικό; Έξυπνο…πολύ έξυπνο και άκρως TO THE POINT!  Και Χωρίς έξοδα σε τοπικά ή πανελλαδικά sites!

 

 

Το αφιέρωμα του epiruspost.gr:

Φέτος όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου συνενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που εξελίσσεται σε εξωτερικούς χώρους αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο με σκοπό να προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες.

«Η Δημοτική Αρχή μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που είχε και στα ακόμη στενότερα οικονομικά περιθώρια καθώς στον προϋπολογισμό του 2019 τα χρήματα που είχαν απομείνει ήταν ελάχιστα, καταβάλει την μέγιστη προσπάθεια ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο στολισμός της πόλης είναι σε εξέλιξη με στόχο φέτος να επεκταθεί σε περισσότερα σημεία και να καλύψει εμπορικά και ιστορικά σημεία των Ιωαννίνων. Θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του μήνα.

«Βασικό άξονα αποτελεί η κεντρική πλατεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Πιστεύουμε ότι η τελική εικόνα στο κέντρο θα ικανοποιήσει όλους ή τους περισσότερους και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες που περιμένουμε και φέτος στην πόλη», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ο δεύτερος άξονας για φέτος είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στο οποίο μετέχουν και στηρίζουν όλες οι δομές του Δήμου. Το Πνευματικό Κέντρο, το ΔΗΠΕΘΙ, η ΔΗΑΝΕΤΑΙ, το Σπήλαιο Περάματος.

Από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ξεδιπλώνεται μία σειρά εκδηλώσεων που συνθέτουν το παραμύθι των Χριστουγέννων.

«Το πρόγραμμα που υλοποιούμε θα κάνει τα Χριστούγεννα μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες», ανέφερε η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου.

Η Φιλαρμονική και το Δημοτικό Ωδείο θα συνδράμουν με μουσική στους εμπορικούς δρόμους, η Συμφωνική Ορχήστρα με τα μουσικά σύνολα του Ωδείου και η Χορωδία θα προσφέρουν μία υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία ενώ η εορταστική συναυλία της Πρωτοχρονιάς θα μεταφέρει άρωμα Βιέννης.

Το Εικαστικό Εργαστήρι και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα διοργανώσουν διάφορά εργαστήρια, η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού θα παρουσιάσει την δική της παράσταση ενώ το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών θα έχει τον βασικό λόγο με τα κάλαντα.

Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν αγαπημένες ιστορίες του Ντίκενς και κλασικό γιορτινό σινεμά.

Και φέτος θα αναβιώσουν έθιμα στην Ανατολή και τη Νεοκαισάρεια.

«Το ΔΗΠΕΘΕ συστρατεύεται και με τις δικές του δυνάμεις βάζει την σφραγίδα του στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. Μέσα από τις δράσεις που θα ξεδιπλωθούν τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε μερικές μαγικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους», ανέφερε η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Χριστίνα Κωτσαντή.

Το ΔΗΠΕΘΕ μετέχει με έξι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν εργαστήρι για την κατασκευή χάρτινων γλυπτών αγγέλων, αφήγηση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και γονείς, μία βιωματική συνάντηση με «ιστορίες του παππού και της γιαγιάς», εικαστικό εργαστήρι και μία θεατρική παράσταση.

Η ΔΗΑΝΕΤΑΙ μετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης, γεγονός που σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Σιορόκα αποτελεί την πρώτη κίνηση εξωστρέφειας της ίδιας της επιχείρησης.

«Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΑΝΕΤΑΙ επιδιώκει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των Ιωαννίνων, με στοχευμένες ενέργειες που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν, αρχής γενομένης από τα φετινά Χριστούγεννα», ανέφερε.

Ένας από τους στόχους του φετινού εορτασμού είναι να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της πόλης. Ο Δήμος, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Γιώργος Λώλης, θέλει να μυήσει στο γιορτινό κλίμα όλους τους χρήστες των social media (Γιαννιώτες και επισκέπτες), με στόχο φωτογραφίες με τα στολισμένα Ιωάννινα να κατακλύσουν facebook, instagram και twitter!

Γι’ αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε το hashtag #ioanninaksana, το οποίο καλούνται να χρησιμοποιούν σε κάθε φωτογραφική κυρίως ανάρτησή τους στα social media, όσοι θα περάσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες στα Ιωάννινα, μια πόλη που αποτελεί δημοφιλή προορισμό και τα Χριστούγεννα.

Από την ημέρα έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων στις 11 Δεκεμβρίου μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου, όσοι ποστάρουν φωτογραφίες από τις στολισμένες γωνιές της πόλης μας, χρησιμοποιώντας το hashtag #ioanninaksana, θα συμμετέχουν αυτόματα σε έναν social media διαγωνισμό. Η καλύτερη φωτογραφία θα επιλεγεί από Επιτροπή που θα συγκροτηθεί, θα βραβευτεί από το Δήμο και θα κοσμήσει το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *