Ποιον φοβίζει η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ συσπειρώνει τους οπαδούς της κεντροδεξιάς παράταξης και το παιχνίδι για τον κ. Τσίπρα δεν θα ειναι μοναχικό.

Ο πρωθυπουργός μέχρι σήμερα , γνώριζε μια ΝΔ μοιρασμένη στα τέσσερα και δεν ανησυχούσε έχοντας ήσυχο το κεφαλι του λόγω έλλειψης αντιπολίτευσης.

Ομως η μεγάλη συμμετοχή του απλού κόσμου που ψήφισε για νέο αρχηγό στη ΝΔ , δείχνει τη συσπείρωση που θα έχει απο εδω και πέρα η αξιωματική αντιπολίτευση στη κοινωνία, αλλά και το γεγονός πως ο κ. Τσιπρας ως πρωθυπουργός δεν θα ειναι μόνος στο πολιτικό παιχνίδι οπως ήταν μεχρι τώρα αλλά θα ελέγχεται και μάλιστα απο μια ισχυρή αναβαπτένη ΝΔ που θα εχει δωσει νέο όραμα και δύναμη στους ψηφοφόρους της.

Ακόμη και στην περίπτωση συγκυβέρνησης να υπαρξει ή οικουμενικής κυβέρνησης ή οτιδήποτε άλλο ,η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαξιώνει πλέον τον αρχηγό της ΝΔ ο οποίος θα αισθάνεται ισχυρός απο την δύναμη και την ώθηση που του έδωσαν οι ψηφοφόροι του. 300 χιλιάδες κόσμου που ψήφισαν σε ενα περιβάλλον αποδόμησης για τη ΝΔ και ισχυρό για τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο αρχηγού δεν ειναι και λιγο. Ποσο μαλλον οταν δειχνει η τελευταια δημοσκόπηση μια διαφορά της τάξης της μιας μονάδας απο μια διαλυμένη ΝΔ που δεν είχε φωνή και δύναμη για τιποτε , αυτο που παίρνει απο σήμερα και μετά την ισχυροποιεί αρκει βεβαίως να αποφύγει τις χοντρές πατάτες , τον λαϊκισμό και την αλαζονεία.

Και το κυριότερο να μην ξεχνά οτι ο κ. Τσιπρας διαθέτει ακομη γερά αποθέματα κοινωνικής ανοχής και φαινεται αυτό δια γυμνού οφθαλμού. Με άλλα λογια μην κανει το λάθος ο νέος αρχηγος και σε λιγο χρονικό διάστημα πει , οτι έχουν πει και ολοι οι προηγούμενοι: Εκλογές. Τοτε θα καταλάβουμε ολοι μας πως θα προκειται για εναν ακομη αρχηγό που θα ειναι μια απο τα ιδια.

egiakoumis.gr

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *