Πεντανόστιμη Κρεμ Μπρουλέ από τον Έκτορα Μποτρίνι
Φτιάξτε μία δροσερή πεντανόστιμη Κρεμ Μπρουλέ ακολουθώντας την συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
-
10 κρόκους αυγών
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια στικ
-
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
μαύρη ζάχαρη όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το πιρούνι τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το εσωτερικό της βανίλιας.
- Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για παραπάνω από μία ώρα.
- Περνάμε από σίτα και βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στο φούρνο για 1 ώρα στους 160° (να μη βράζει το νερό μέσα στο ταψί).
- Βγάζουμε από το φούρνο, κρυώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.
- Τη στιγμή του σέρβις, βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο.