Παλεύει ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στην χιονισμένη Αθήνα για τον Πολιτισμό της Καστοριάς

Αθήνα 16/2/2021
Παραμένω στην Αθήνα που πλήττεται από χιονόπτωση και στο κέντρο που διαμένω,γεγονός που δεν συνέβη ποτέ ξανά σε αυτόν τον βαθμό για απροσδιόριστα πολλές δεκαετίες.

Επιμένω και προσπαθώ εδώ για πολλά ,για το καλό του τόπου μας.
Σήμερα είχα τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη.Συμπεράσματα που προέκυψαν από την συζήτηση:
α) Η παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στο ΥΠ.ΠΟ για αξιοποίηση από το Βυζαντινό Μουσείο βρίσκεται σε καλό δρόμο.Ακόμη και εάν απαιτηθεί χρηματικό τίμημα δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.
β) Η απολιγνιτοποίηση θα φέρει πόρους και στην Καστοριά για ένταξη έργων για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες.Γιαυτό ως γνωστόν έχει ετοιμότητα η Εφορεία Αρχαιοτήτων,αλλά το πεδίο είναι ανοικτό και για προτάσεις από άλλους φορείς.
γ) Το ΥΠ.ΠΟ μπορεί να συνδράμει οικονομικά στην αποκατάσταση διατηρητέων οικιών που ανήκουν σε ιδιώτες ή και σε δημοσίους φορείς.Αρκεί να υποβάλλονται μελέτες και προτάσεις.
δ)Έθεσα το θέμα της αποκατάστασης-αναστήλωσης του Πνευματικού Κέντρου.Η κ.Υπουργός δήλωσε πως θα στηρίξει την ένταξη σε χρηματοδότηση,εφ’όσον ο Δήμος Καστοριάς φέρει μελέτη.
ε)Το ΥΠ.ΠΟ θα συνδράμει στο ξεπέρασμα δυσκολιών που τυχόν συναντήσει ο Δήμος Καστοριάς,εφ’όσον επανεκκινήσει την ξεχασμένη πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και της Europa Nostra.Η Δημοτική Αρχή Χατζησυμεωνίδη είχε αφήσει σε καλό σημείο το έργο που θα ανέπλαθε μία γειτονιά στο Ντουλτσό και μία στο Απόζαρι.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *