Η ώρα των Ραγκουτσαριών 2018 – Έχετε φαντασία;

Από την Αντιδημαρχία “Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” και την οργανωτική επιτροπή των “Καστοριανών Ραγκουτσαριών”,

 

γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του καρναβαλιού 2018.

Ως διοργανωτές και για την έγκαιρη προετοιμασία του εθίμου, εντάξαμε στα μεθοδολογικά μας εργαλεία την πρακτική της «Ανοιχτής Πρόσκλησης» έτσι ώστε να ενισχύσουμε τον εκδημοκρατισμό των επιλογών, όσο αφορά τον σχεδιασμό της πύλης και τον διάκοσμο που θα αναρτηθούν στην οδό Μητροπόλεως τις ημέρες του καρναβαλιού. Η Αντιδημαρχία υποστηρίζει και αναδεικνύει την καλλιτεχνική δημιουργία και δημιουργικότητα και φέρνει τους τοπικούς δημιουργούς σε επαφή με τις τοπικές πραγματικότητες στους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης.

Η παρούσα ανοικτή πρόσκληση έχει ως στόχο να ενθαρρύνει εικαστικούς καλλιτέχνες, ζωγράφους, αρχιτέκτονες και άλλους, να εργαστούν πάνω σε ανάλογες θεματικές.

Σε σχέση με την Α΄ φάση της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν προτάσεις συμμετοχής οι οποίες,

  • θα υποβάλλονται μόνο σε έντυπη μορφή και κλειστές εντός φακέλου

  • θα είναι τυπωμένες έγχρωμες σε μέγεθος χαρτιού Α3

  • θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία κατασκευής του έργου όπως, υλικό, ποσότητα υλικού (μέτρα αν πρόκειται για ύφασμα, λίτρα αν πρόκειται για μπογιά και τετραγωνικά ή κυβικά αν πρόκειται για ξυλεία) και ενδεικτικός χρόνος κατασκευής

  • ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει με μία μόνο πρόταση για τον διάκοσμο και μία μόνο πρόταση για την πύλη.

Ως προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την Α΄ φάση ορίζεται η 28η Ιουνίου και ώρα 15:00. Οι προτάσεις μπορούν να παραδοθούν διά χειρός ή να σταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

Δήμος Καστοριάς – Γραφείο Πολιτισμού

Αθ.Διάκου 1, πάρκο “Ολυμπιακής Φλόγας”

Καστοριά – τκ 52 100.

Η επιμελητική επιτροπή, η οποία αποτελείται από καρναβαλιστές, θα ανοίξει και θα εξετάσει τις υποβληθείσες προτάσεις την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 20:00. Βασικό κριτήριο για την επιλογή των έργων είναι η φιλοσοφία των προτεινόμενων έργων να σχετίζονται με το έθιμο.

Η Αντιδημαρχία “Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” αναλαμβάνει την ευθύνη για την υλοποίηση-κατασκευή και ανάρτηση των έργων που θα επιλεγούν.

Για πληροφορίες ή οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γραφείο πολιτισμού στο τηλ 24670 28999.

 

Ο πήχης είναι πολύ ψηλά….

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *