«Όχι» η Ολυμπία Τελιγιρίδου «Ναι» η Μαρία Αντωνίου στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του μπλόκου Καστοριάς κάλεσε τις βουλευτίνες του Ν. Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου σε δημόσιο διάλογο επί του ασφαλιστικού.

Αρνητική ήταν η απάντηση από πλευράς κας Τελιγορίδου ενώ στη διάθεση των Αγροτών έθεσε τον εαυτό της η κα Αντωνίου.

 

 

Η Απάντηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

«Όσον αφορά την πρόσκληση σας για ένα διάλογο, σε τοπικό επίπεδο Καστοριάς, νομίζω πως αυτός θα είναι αποσπασματικός και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα αλλά αφορά το σύνολο των αγροτών της χώρας»επισημαίνει στην απάντηση της  η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Συντονιστική Επιτροπή  Αγροτών του μπλόκου Καστοριάς και στην πρόσκληση  σε δημόσιο διάλογο για το ασφαλιστικό.

 Η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη ότι το Σάββατο 23-01-2016, συναντήθηκαν στο πολιτικό της  γραφείο με το συντονιστικό τους όργανο. Θεωρεί  ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα. Μετά την συγκεκριμένη συνάντηση μετέφερε, σημειώνει, ως όφειλε, προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όλες τις προτάσεις τους, εκφράζοντας και η ίδια την αγωνία για το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην περιοχή, αλλά και την χώρα γενικότερα.

Θύμισε  ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας κ  Αλέξης Τσίπρας έχει απευθύνει εδώ και καιρό πρόσκληση στους αγρότες να συζητήσουν μαζί του, το προσχέδιο, σε έναν ειλικρινή διάλογο, για το ασφαλιστικό αλλά και για το μέλλον του ΟΓΑ.  Θύμισε επίσης, πως υπήρξε πρόσκληση στα αγροτικά μπλόκα από την διακομματική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για διάλογο στη Βουλή την Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου στην οποία δεν ανταποκρίθηκαν.»Θεωρώ λοιπόν πως ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν για να υπάρξει η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του τελικού σχεδίου για το ασφαλιστικό των αγροτών»σημειώνει η κ Τελιγιορίδου.

Και προσθέτει»Σε κάθε περίπτωση αν έχετε νέες προτάσεις σαν συντονιστικό όργανο σε τοπικό επίπεδο ή ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, δεσμεύομαι να τις παραλάβω και να τις προωθήσω στα αρμόδια υπουργεία».

Τέλος τους προτείνει όποτε  αυτοί κρίνουν  αναγκαίο, με θέμα το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, «να παλέψουμε μαζί ενάντια στα κακώς κείμενα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας και να συναποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας , για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας».

πηγή

 

Η Απάντηση της Μαρίας Αντωνίου:

Σε απάντηση της πρόσκλησής σας, σας ενημερώνω ότι είμαι στη διάθεσή σας, όπως ακριβώς έκανα πάντα, για οποιαδήποτε συνάντηση, στο πλαίσιο ενός έντιμου και ουσιαστικού διαλόγου.

Σήμερα δυστυχώς οι αγρότες, αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έναν λογαριασμό, που αυξάνεται καθημερινά εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης και των άστοχων χειρισμών της.

Σε αυτή την πολιτική που διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Πρόεδρος του κόμματός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το προσχέδιο του ασφαλιστικού και να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, με στόχο να οδηγηθούμε σε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

Με εκτίμηση
Μαρία Αντωνίου
Βουλευτής Καστοριάς

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *