ΟΑΕΔ – Κοινωνικός τουρισμός: Πότε θα ανακοινωθούν -επιτέλους- τα αποτελέσματα

Από μέρα σε μέρα αναβάλλεται διαρκώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον ΟΑΕΔ για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού.

 

Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν φέτος οι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να πάνε λίγες μέρες διακοπές αφού επί της ουσίας η φετινή σαιζόν χάνεται χωρίς να φαίνονται σημάδια ευαισθησίας από τον Οργανισμό.

Στο επόμενο 24ωρο, ίσως και λίγο αργότερα αναμένονται τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ με τον οργανισμό να έχει αφήσει πίσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιμένουν χιλιάδες οικογένειες.

Μέχρι σήμερα ουδείς από τον ΟΑΕΔ έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τον λόγο που παρουσιάζεται τέτοια καθυστέρηση σε ένα πρόγραμμα που θα έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί από την άνοιξη. Οι δικαιούχοι είναι άνθρωποι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ανάμεσά τους χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές με άλλο τρόπο.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγονται υπουργοί και διοικητές οργανισμών, για να έχουν διορατικότητα και την ικανότητα διοίκησης ώστε να υπάρχει ο σωστός προγραμματισμός και αποτέλεσμα ιδιαίτερα στο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής.

Σήμερα με τις διαδικασίες που υπάρχουν τα οριστικά αποτελέσματα (αφού μεσολαβεί και η περίοδος των ενστάσεων) θα βγουν το νωρίτερο στα μέσα Ιουλίου. Τότε, κανένα συμβαλλόμενο ξενοδοχείο δεν θα δέχεται τα voucher στην υψηλή περίοδο που σχεδόν τα πάντα είναι γεμάτα. Αυτό φυσικά και είναι γνωστό, τόσο στους δικαιούχους όσο και στον ΟΑΕΔ. Θα μπορούσαν όμως όπως γινόταν άλλες χρονιές, να είχαν δοθεί τα voucher νωρίς και να επωφεληθούν οι δικαιούχοι τον Μάιο και τον Ιούνιο , και σε αρκετές περιπτώσεις και αρχές Ιουλίου όπου υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι πάνω από 250.000.
Η διάρκεια διακοπών είναι από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ήαπό μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

 

 

dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *