Ο μαγικός χυμός που καταπολεμά την αϋπνία αντί για χάπια

Σας ταλαιπωρούν αϋπνίες; Δεν είστε οι μόνοι. Είναι ένα κοινό πρόβλημα στους ενήλικες. Επιστήμονες αντί για χάπια προτείνουν χυμό!

Σύμφωνα με τις στατιστικές επηρεάζει το 23-24% του πληθυσμού σε ηλικίες άνω τω 65 ετών.

Ως αϋπνία ορίζεται η δυσκολία στον ύπνο κατά μέσο όρο για περισσότερα από τρία βράδια την εβδομάδα.

Η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου, πέρα από αίσθημα εξάντλησης στους πάσχοντες, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία των ατόμων, ειδικά των ηλικιωμένων.

Η αϋπνία συνδέεται με υψηλότερη επικράτηση του χρόνιου πόνου, υψηλή πίεση διαβήτη τύπου 2 και μείωση της γνωστικής λειτουργίας γνωστότερης ως άνοια

Η αϋπνία οδηγεί πολλούς  στη λήψη υπνωτικών χαπιών τα οποία όμως  μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε περαιτέρω προβλήματα. Ειδικοί λένε ότι ειδικότερα τους ηλικιωμένους τετραπλασιάζουν τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω πτώσης.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, βρήκαν ότι ο χυμός κεράσι επί δύο εβδομάδες, μπορεί να αυξήσει μέχρι και 90 λεπτά το συνολικό χρόνο που κοιμάται τη μέρα.

Τα κεράσια είναι μια φυσική πηγή μελατονίνης , της ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου.Ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου και πιστεύεται ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η μελατονίνη έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία διαταραχών του ύπνου και μελετάται για την αποτελεσματικότητά της ως θεραπεία για μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του AIDS, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *