Το νυφοπάζαρο ξεκίνησε να στήνεται – Εσείς θα κάνετε μια βόλτα;

Το Πάσχα πλησιάζει και ίσως το πιο χαρακτηριστικό event στην πόλη της Καστοριάς, από το πρωί της Μ. Τετάρτης με αποκορύφωμα το μεσημέρι της  Μ. Πέμπτης,

είναι το νυφοπάζαρο.

Κάποτε, νεαρές συμπολίτισσες μας έκαναν βόλτα, με το πιο επιτηδευμένα αθώο ύφος τους, έχοντας απώτερο σκοπό να γνωρίσουν τον άντρα των ονείρων τους…

Σήμερα, δεκάδες χρόνια μετά, κάθε Καστοριανός θα διασχίσει κάμποσες φορές την οδό Αθ. Διάκου για τα Πασχαλινά ψώνια της τελευταίας στιγμής, αλλά κυρίως για να απολαύσει μία από τις πιο ζωηρές ημέρες του χρόνου στην πόλη μας…

 

Οι πρώτοι εκθέτες έχουν -ήδη- καταφθάσει και μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν στήσει τους πάγκους τους!

Πάρκινγκ μάλλον θα δυσκολευτείτε να βρείτε αύριο, αλλά η μέρα θα είναι ιδανική όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες για μία βόλτα με τα πόδια, στο νυφοπάζαρο του 2017!

 

 

 

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από αύριο, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, κ. Αγγελή είναι οι εξής:
Aπό την έναρξη της Λαϊκής Αγοράς της Μεγάλης Τετάρτης (12-4-2017 και ώρα 7.30π.μ.), έως και το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (13-4-2017).

Α) Την απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού  Αθανασίου Διάκου από το ύψος της οδού Γραβιάς έως και τη συμβολή της οδού Αβέρωφ. Η πρόσβαση στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Αθ. Διάκου θα γίνεται μέσω της οδού Αβέρωφ.

Κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων στα παρακείμενα καταστήματα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης για το ανωτέρω χρονικό διάστημα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων για το τμήμα της οδού Αθανασίου Διάκου (από Γραβιάς έως Αβέρωφ) που θα διεξαχθεί η εμποροπανήγυρις.

Β) Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην περιοχή λειτουργίας της παραδοσιακής εμποροπανήγυρις «Νυφοπάζαρο», της  Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, με την τοποθέτηση πινακίδων ρύθμισης.

 

Πέρσι τέτοια μέρα…

 

 

Καλό Πάσχα σε όλους!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *