Νέα εποχή για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Υπογράφηκε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO

Νέα εποχή για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς προβλέπει η υπογραφή συμφωνίας – συνεργασίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Πρώτος σταθμός της νέας συνεργασίας, η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας που θα πραγματοποιηθεί 4-7 Μαΐου 2017 στην Καστοριά.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει…

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» δήλωσε για την συμφωνία:

Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε σήμερα στην Καστοριά, στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας τη Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. – Helexpo.

Η τιμή βέβαια και η εκτίμηση μας είναι ιδιαίτερη μιας και πρόκειται για καταξιωμένα στελέχη, με το έργο που προσφέρουν να είναι σημαντικό και αξιέπαινο δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας.

Η σημερινή παρουσίαση και κοινή συνέντευξη τύπου έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, διότι μετά από 41 συναπτά έτη διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η Έκθεση μας αποκτά μία άλλη αίγλη, ένα άλλο κύρος, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον εθνικό  εκθεσιακό φορέα.

Ενός φορέα, που αποστολή του είναι εδραιώσει την ηγετική του θέση και την ανταγωνιστική δυναμική του τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ενός φορέα που φέρει την ευθύνη μετάδοσης μιας ισχυρής τεχνογνωσίας, διαθέτοντας ένα μοναδικό οπλοστάσιο εμπειριών και ασκώντας δυναμική εκθεσιακή πολιτική.

Ενός θεσμού που διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία στην διοργάνωση δράσεων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών.

Η ΔΕΘ – Ηelexpo λοιπόν έρχεται, (με το παρών σύμφωνο συνεργασίας να επιβεβαιώνει κατ αρχήν την βούληση των δύο μερών για συνεργασία), να συνδράμει ενεργά στην επιτυχή διοργάνωση της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 7 Μαΐου 2017 στην Καστοριά και στο κτίριο που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή, καθώς και των υπολοίπων εκδηλώσεων του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς μέσα στο 2017, με την παροχή τεχνογνωσίας, ως τεχνικός σύμβουλος της Έκθεσης και με όλες τις επικοινωνιακές ενέργειες στο σύνολο του δικτύου της.

Όταν υπάρχει διάθεση συνεργασίας, σύμπνοια και πράξεις ουσίας, τότε έρχονται και θετικά αποτελέσματα.

Σε μία εποχή όπου η οικονομία του τόπου μας χρειάζεται μία δυναμική ανασυγκρότηση και ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως η εξωστρέφεια, μία τέτοια συνεργασία μπορεί να υλοποιήσει ιδέες, δίνοντας την δυναμική που χρειάζεται.

Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητέ Τάσο Τζήκα,

Κύριε Διευθύνων, Αγαπητέ Κυριάκο Ποζρικίδη,

Κύριε Γενικέ Διευθυντή, Αγαπητέ Αλέξη Τσαξιρλή,

Σας καλωσορίζω και πάλι και σας ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για τη θετική σας ανταπόκριση στην πρότασή μας, παράλληλα δε, εύχομαι με την υπογραφή αυτού του μνημονίου την ευόδωση των κοινών μας στόχων και οραμάτων.

Τι προβλέπει το μνημόνιο Συμφωνίας ΔΕΘ- HELEXPO και «Προφήτη Ηλία»:

Με το παρόν Μνημόνιο Συμφωνίας (“MOU”) έχει ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2016 2016 και υπογράφεται από μεταξύ των:

  1. Του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», όπως αυτός εκπροσωπείται στο παρόν από τον Πρόεδρο αυτού, (εφεξής καλούμενος στο παρόν για λόγους συντομίας ως ο «Σύνδεσμος»)

  1. της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ» και δ.τ. «ΔΕΘ–HELEXPO AE», (εφεξής καλούμενη στο παρόν για λόγους συντομίας «ΔΕΘ-HELEXPO») που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Εγνατία 154 και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δρ. Κυριάκο Ποζρικίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο

Τα Μέρη θα αναφέρονται εφεξής από κοινού ως τα «Μέρη».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» με κύριο σκοπό την ουσιαστική και δομική συγκρότησή του, την διεκδίκηση δικαιωμάτων, την επίλυση προβλημάτων και την ανάπτυξη του κλάδου της βιοτεχνίας της γούνας διοργανώνει τα τελευταία 42 χρόνια τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΔΕΘ-HELEXPO αποτελεί έναν εκ τους σημαντικότερους φορείς διοργάνωσης εκθεσιακών δράσεων τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας όσο και στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας και ότι διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία στη διοργάνωση ανάλογων δράσεων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών.

Ότι η ΔΕΘ – HELEXPO διοργάνωσε την πρώτη ελληνική κλαδική έκθεση γούνας, η οποία αποτέλεσε την πρώτη της κλαδική έκθεση, στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από συζητήσεις που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα τα Μέρη δηλώνουν σήμερα την πρόθεση τους να προβούν στη συνδιοργάνωση εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς , μίας έκθεσης με διεθνή εμβέλεια.

Ενόψει των ανωτέρω η παρούσα συντάσσεται για να επιβεβαιώσει την ως άνω βούληση των Μερών και αποτελεί διατύπωση των βασικών όρων που τίθενται ως βάση της κοινής συμφωνίας των Μερών και αποτυπώνει τα κύρια σημεία των μέχρι τώρα συζητήσεων και συμφωνιών και την αρχική τους συνεννόηση αναφορικά με τους βασικούς όρους της μεταξύ τους συνεργασίας, όπως οι όροι αυτοί περιγράφονται κατωτέρω:

  1. Τα Μέρη επιθυμούν να συνεργαστούν με κοινό στόχο τη συνδιοργάνωση εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

  2. Η διοργάνωση της Έκθεσης θα πραγματοποιείται κάθε έτος. Προτεινόμενη χρονική περίοδος, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο μερών είναι στο πρώτο εξάμηνο εκάστου έτους .

  3. Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα έσοδα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

  4. Για τις διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα από τον Μάιο του 2018 και εφεξής θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση του παραπάνω (υπ.αρ.3) όρου, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης

  5. Η ΔΕΘ-HELEXPO αναλαμβάνει να συνδράμει στην επιτυχή διοργάνωση της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς με την παροχή τεχνογνωσίας ως Τεχνικού Συμβούλου της έκθεσης, με επικοινωνιακές ενέργειες στο σύνολο του δικτύου της και με την ένταξη της συγκεκριμένης έκθεσης στο εκθεσιακό της ημερολόγιο.

  6. Θα συσταθεί τετραμελής επιτροπής (δύο μέλη από τη ΔΕΘ HELEXPO και δύο από το Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας») για την παρακολούθηση της εφαρμογής των όρων της συνεργασίας.

Το παρόν Μνημόνιο Συμφωνίας αντανακλά την παρούσα φάση των συζητήσεων και των συμφωνιών μεταξύ των Μερών και αποτυπώνει τους βασικούς όρους που αφορούν τα ουσιώδη σημεία της μεταξύ των Μερών συνεργασίας. Τα Μέρη θα προβούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος στη λεπτομερή αποτύπωση όλων των όρων της μεταξύ τους συμφωνίας με την ολοκλήρωση των μεταξύ τους συζητήσεων, η οποία συμφωνία θα υπόκειται στην έγκριση των οργάνων Διοίκησης εκάστου των Μέρων. Οι όροι της παρούσας συμφωνίας θα αποτελούν τους βασικούς όρους της προγραμματικής σύμβασης που θα καταρτισθεί μεταξύ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και της ΔΕΘ-HELEXPO.

Κάθε διαφορά που θα προκύψει τυχόν από το παρόν ή την εφαρμογή του θα εκδικάζεται αποκλειστικά από τα καθ΄ύλην αρμόδια Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Τα ανωτέρω αφού συμφώνησαν τα συμβαλλόμενα μέρη, συντάχθηκε το παρόν σε τρία (3) πρωτότυπα αντίτυπα και αφού υπέγραψαν αυτά και τα δύο μέρη, έλαβαν καθένα από δύο.

ΤΑ ΜΕΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ                                          ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ-HELEXPOA.E

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ          ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΗΚΑΣ              Δρ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΖΡΙΚΙΔΗΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *