Μεσημέρι Πρωτομαγιάς – Πλήθος τουριστών καλός καιρός στην Αρχόντισσα της Μακεδονίας

Ένα όμορφο τριήμερο, μόλις έφτασε στο τέλος του με την ακριτική μας πόλη να κλέβει τις εντυπώσεις αποτελώντας έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Ο καιρός μας έκανε τη χάρη τελικά, διαψεύδοντας τις βροχερές προβλέψεις και οι μερακλήδες απόλαυσαν το παραδοσιακό ψήσιμο στα περιφερειακά κτήματα και τα κοντινά δασάκια.

 

Χιλιάδες πολύχρωμα Πρωτομαγιάτικα στεφάνια κατασκευάστηκαν με μεράκι, κατέκλυσαν τα social media και τοποθετήθηκαν αργότερα στις εισόδους των σπιτιών αλλά και στα αυτοκίνητα.

 

Τα καταλύματα άγγιξαν την  πληρότητα με τους τουρίστες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι…Υπάρχουν λόγοι να ξανα-επιλέξουν την όμορφη Καστοριά;

Κάναμε μία βόλτα το μεσημέρι στη νότια παραλία η οποία βούλιαξε από κόσμο. Τι είδαμε;

Το τουριστικό περίπτερο λειτουργεί, πλέον, κανονικά…Το επισκεφθήκαμε το μεσημέρι, το φως ήταν αναμμένο, αλλά δεν βρήκαμε κάποιον ώστε να ζητήσουμε πληροφορίες.

Αντιθέτως, δώσαμε εμείς στους τουρίστες που έψαχναν το χάρτη που βρίσκεται εκτός του περιπτέρου…

 

Το ενημερωτικό υλικό είναι πάντως άκρως ικανοποιητικό για κάθε νέο επισκέπτη της περιοχής μας…

 

 

Υπάρχει και η εφαρμογή για τους καλούς χειριστές της τεχνολογίας…

 

Η φυσική ομορφιά καθήλωσε στην κυριολεξία τους χιλιάδες επισκέπτες μας…Δεν μπορείς άλλωστε να αντισταθείς εύκολα στον θαυμαστό φυσικό πλούτο της Καστοριάς…

Η λίμνη τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα…Τουριστικό καράβι δυστυχώς δεν είδαμε να κάνει κάποιο δρομολόγιο. Ο ήλιος ίσως επέτρεπε και στον «Κάρανο» να μετακινηθεί επιτέλους…

 

Δυστυχώς κάποιες φορές φταίει ο ενθουσιασμός, η αμέλεια ή η απροσεξία αλλά το αποτέλεσμα είναι κατακριτέο. Πολλά σκουπίδια πεταμένα στην άκρη της λίμνης, απέδειξαν πως ο αυτοσεβασμός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο…

 

Οι πολλές επιλογές στην παραλίμνια ζώνη ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς. Καφές και καλής ποιότητας φαγητό συγκέντρωσαν τα καλύτερα σχόλια από την πλειοψηφία.

 

Ευχάριστη έκπληξη η κεφάτη παρέα που ξεσήκωσε με μουσική τη Νότια παραλία…

 

Τα τραπεζάκια στην αριστερή πλευρά πλέον διευκολύνουν τη διέλευση των πεζών αλλά και προσφέρουν χαλαρές στιγμές για καφέ στην παραλία. 

 

Και του χρόνου! Καλό μήνα!!

 

Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *