Μεσημέρι 25 Αυγούστου στο Ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ – Οι πρόσφυγες της Καστοριάς

Με μυστικοπαθείς και ταχύτατες διαδικασίες εγκαταστάθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης , 29 πρόσφυγες, στο Ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ, προκαλώντας σύγχυση στην καθημερινότητά μας.

Την στιγμή που τοπικοί φορείς αναλύουν θέματα όπως το ποιος αποφάσισε, εάν ο Ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου γνώριζε καιρό την επερχόμενη άφιξή τους, πόσοι ακόμη θα έρθουν, αν έρθουν, στην περιοχή μας…οι πρόσφυγες βιώνουν τη δική τους πραγματικότητα.

Βρέθηκαν χωρίς να το επιλέξουν, επειδή κάποιοι τους έφεραν, στην Καστοριά, στα δωμάτια ενός Ξενοδοχείου (για καλή τους τύχη). Εξαρτώνται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και την πολιτειακή προσφορά, χωρίς να γνωρίζουν πού θα βρίσκονται αύριο και αν κάποιος φροντίσει να τους εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό.

Το πρόβλημα ξεπερνά τα όρια του Δήμου, της Περιφέρειας και των τοπικών Βουλευτών. Όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε δεν μπορούμε να δηλώνουμε πως «πέσαμε από τα σύννεφα» με την άφιξή τους.

Άλλωστε έχει μπει καλά στη συνείδηση του Καστοριανού η ύπαρξη και η ανάγκη προσφοράς στους Πρόσφυγες. Μην ξεχνάμε πως όλοι μαζί συμβάλαμε -δυναμικά-  σε Αποστολές Βοηθείας για τους Πρόσφυγες των Γειτονικών μας νομών από το Μάρτιο…

1η Αποστολή Βοηθείας στους Πρόσφυγες της Λυκόβρυσης 9/3

3η Αποστολή Βοηθείας στους Πρόσφυγες των Ιωαννίνων 12/5

Ειλικρινεις δηλώσεις είναι αυτό που αναζητούμε…και σοβαρή καθοδήγηση.

 

Σήμερα μεσημέρι Πέμπτης,  σε κάποια μπαλκόνια του Ξενοδοχείου ΔΕΔΗΣ διακρίνονται άτσαλα απλωμένα ρούχα.

Φορτηγάκια προμηθειών μπαινοβγαίνουν στο χώρο, ενώ ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας ελέγχει διακριτικά το χώρο για την τήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας.

Στο δρόμο, δίπλα στο Ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ, πλέον διακρίνονται εικόνες όπως η ακόλουθη…

prosfyges_kastoria(2)

 

 

Η sentra.com.gr βρέθηκε στο Ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ και συνομίλησε με κάποιους από τους 29 πρώτους Πρόσφυγες.

5 μήνες στην Ελλάδα, η Καστοριά είναι good, λένε, χωρίς να καταλαβαίνουν που βρίσκονται και για ποιο λόγο ασχολούμαστε όλοι μαζί τους…

 

Αναμένουμε επίσημες δηλωσεις και κατευθύνσεις από τις τοπικές αρχές για τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε…

 

Χ.Κ.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *