Η Μαρία Αντωνίου σχετικά με τη χωροταξική μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης

Τέσσερα σημαντικά ερωτήματα για την χωροταξική μεταρρύθμιση κάνουν σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή 37 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου η οποία συνυπέγραψε την Ερώτηση.

Δ.Τ: Πιο συγκεκριμένα οι ερωτώντες Βουλευτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες πολίτες έγιναν μάρτυρες – για μια ακόμη φορά – της καθεστωτικής αντίληψης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περί κοινοβουλευτικών διαδικασιών και σχέσεων κράτους – πολίτη: νομοθέτηση με ταχύρρυθμες διαδικασίες, προκειμένου να επιβαρυνθούν οι Έλληνες με νέα φορολογικά βάρη, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και η εκτόξευση του ΕΦΚ σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που μοιραία επιβαρύνουν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, συνταξιούχους, ανέργους.

Ειδικά για τους τελευταίους, η Κυβέρνηση φρόντισε στο ίδιο νομοσχέδιο να εντάξει και μια τροπολογία- γροθιά για το επενδυτικό μέλλον της χώρας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με τροπολογία- όνειδος, οι ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ καταργούν το Κεφ. Β του Ν.4269/2014 «Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση – Βιώσιμη Ανάπτυξη», που η τότε Κυβέρνηση προώθησε. Στόχος του Νόμου 4269/2014 υπήρξε η δημιουργία ενός νέου πλαισίου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού με απλούστερες, λιγότερο χρονοβόρες και ξεκάθαρες διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθεί το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *