Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου στον Υπ. Οικονομικών σχετικά με το επίδομα θέρμανσης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς: τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: «Καταβολή Επιδόματος Θέρμανσης στους Δικαιούχους»

κ. Υπουργέ,
Από το έτος 2013 έχει θεσπιστεί η διαδικασία επιστροφής ενός μεγάλου μέρους του ποσού που πληρώνει για τη θέρμανσή του το κάθε νοικοκυριό μέσω της καταβολής του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.

Μία σημαντικότατη παροχή που θεσπίστηκε και εφαρμόστηκε από προηγούμενη Κυβέρνηση, ανακουφίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμβάλλοντας παράλληλα στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και στην αύξηση της κατανάλωσής τους με αποτέλεσμα την αύξηση αντίστοιχων εσόδων προς όφελος της χώρας και κατ’ επέκταση των ίδιων των πολιτών.

Η διαδικασία δε αυτή έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης, όπως είναι φυσικό στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε περιοχές με μεγάλη διάρκεια χειμώνα.
Παρόλο όμως που βρισκόμαστε στα πρόθυρα της νέας χειμερινής περιόδου κι ενώ έχει ανακοινωθεί επισήμως στις 18 Σεπτεμβρίου ότι έχει καταβληθεί η 4η και τελευταία δόση στους δικαιούχους, έχουν παρατηρηθεί κι εντοπισθεί πολλές περιπτώσεις μη ολοκλήρωσης ή καθυστέρησης της επιβολής (εξόφλησης) του εν λόγω επιδόματος σε δικαιούχους, γεγονός που μεγιστοποιεί τα ήδη μεγάλα οικονομικά τους προβλήματα.

Επειδή το μέτρο της επιστροφής του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί μία από τις κύριες μορφές οικονομικής ενίσχυσης των φτωχών κυρίως ελληνικών νοικοκυριών.

Επειδή η οικονομική ασφυξία που μαστίζει την αγορά και την ελληνική οικονομία κάνει υπολογίσιμο και το τελευταίο ευρώ.

Επειδή πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι φτωχοί συμπολίτες μας (αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι κ.α.).

Επειδή η πώληση πετρελαίου θέρμανσης που σταματάει κάθε έτος στις 30/04/2015 και δεν μπορεί ένα μήνα μετά να γίνεται η επίκληση της διαδικασίας εκκαθάρισης ως λόγος καθυστέρησης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Ποιο είναι το ύψος του ποσού που προκύπτει ως εναπομένον υπόλοιπο επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης;
Πόσοι είναι οι δικαιούχοι καταναλωτές που δεν εξοφλήθηκαν;
Πότε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή της τελευταίας δόσης στους εναπομείναντες δικαιούχους;
Τι ακριβώς θα ισχύσει την τρέχουσα περίοδο 2015-2016 με την τελική τιμή πώλησης του πετρελαίου και το επίδομα θέρμανσης;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Β. Αντωνίου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *