Κρουαζιέρα με το ηλιακό καραβάκι «Κάρανος» στη λίμνη της Καστοριάς

Την πρόσκληση για περιήγηση στη βόρεια πλευρά της λίμνης απέστειλε ο Σύλλογος Απόζαρι με αφορμή τη Γιορτή Ψαριού 2019. 

Ανταποκρίθηκαν…αρκετοί, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η mini κρουαζιέρα πραγματοποιήθηκε αρκετές φορές και την Παρασκευή και το Σάββατο.

 

O «Κάρανος» το ηλιακό καραβάκι που έγινε γνωστό για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους, πλύθηκε, φόρτισε και μας χάρισε μια υπέροχη απογευματινή βόλτα στα νερά της λίμνης.

Το ίδιο ωραία με την περσινή, πάλι με αφορμή τη γιορτή ψαριού…

Το καραβάκι σαν ολοκαίνουριο, άνετο, εντελώς αθόρυβο, κινείται με συμπαθητική ταχύτητα προσφέροντας-πιστεύουμε- μια αξέχαστη εμπειρία στον επισκέπτη.

Μια εμπειρία που κάποιοι του στερούν ή καλύτερα δεν του αφήνουν περιθώρια επιλογής, καθώς βόλτα στη λίμνη προσφέρει αυτή την στιγμή μόνο ένας ιδιώτης με καράβι παραδοσιακό, όπως αναγράφει στις διαφημιστικές αφίσες.

Η έλλειψη άδειας,  η έλλειψη χειριστή, η ακαταλληλότητα του πλοιαρίου είναι η αιτία τελικά που ο «Κάρανος» σκουριάζει αναξιοποίητος; Δεν γνωρίζουμε επίσημα.

Γνωρίζουμε μόνο πως κάναμε μία υπέροχη βόλτα με έναν ικανό κι έμπειρο όπως φάνηκε χειριστή, με ένα καραβάκι  ιδανικό για αυτή τη δουλειά…περιήγηση στη λίμνη! Οικολογική μάλιστα, καθώς καταναλώνει ελάχιστη από την μπαταρία του για κάθε βόλτα, ενώ ο ήλιος τη φορτίζει γρήγορα ξανά. Πόσα είναι τα έξοδα, συνεπώς, για τη λειτουργία του; Ελάχιστα…

 

Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να θελήσει να κάνει μια βόλτα με το πλοιάριο αυτό ώστε να γοητευτεί και να το αξιοποιήσει…αλλιώς να το χαρίσει σε γειτονική λίμνη, όπου θα έκαναν αγώνα για να το έχουν στη συλλογή τους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Χ.Κ. 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *