«Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Καστοριάς»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς έπειτα από διαλογική συζήτηση, εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου με έδρα την Καστοριά, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων και απόρων δημοτών και κατοίκων της πόλης.

 

Η Λειτουργία του:

Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στηρίζεται στη φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας και του Δήμου μας.

 

Σκοπός:

Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου είναι η κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η φαρμακευτική περίθαλψη ευπαθών ομάδων, όπως οι ανασφάλιστοι και οι άποροι κάτοικοι και δημότες.

 

Κτιριακή Υποδομή:

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα φιλοξενείται στους χώρους του πρώην Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς (Κ.Π.Ε).

Η Διοίκηση:

Την ευθύνη της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου θα έχει η επιτροπή διοίκησης, η οποίας θα επιβλέπει τη λειτουργία του Ιατρείου, θα επιλύει προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύπτουν και θα ελέγχει τα δικαιολογητικά των δικαιούχων.

Η επιτροπή διοίκησης θα είναι πενταμελής και θα αποτελείται από:

  • 1 Αντιδήμαρχο, τον πολιτικό προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής
  • 1 Δημοτικό Σύμβουλο εντεταλμένο της Διοίκησης και τον αναπληρωτή του
  • 1 Δημοτικό Σύμβουλο της Μειοψηφίας και τον αναπληρωτή του
  • 1 υπάλληλο του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και τον αναπληρωτή του

Η διοικητική υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου θα πραγματοποιείται από τους εργαζόμενους του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας οι οποίοι θα παρέχουν κάθε διοικητική υποστήριξη (συλλογή δικαιολογητικών, έκδοση κάρτας υγείας, ενημέρωση ατομικών ηλεκτρονικών και εντύπων ιατρικών φακέλων των δικαιούχων, κλείσιμο ραντεβού, κλπ.)

 

Δικαιούχοι:

Δικαιούχοι των υπηρεσιών του Κοινωνικού Ιατρείου είναι οι κάτοχοι της κάρτας υγείας που εκδίδεται από το Κοινωνικό Ιατρείο.

 

Ωράριο Λειτουργίας:

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί για τους δικαιούχους καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 8:00 – 15:00, κατόπιν ραντεβού, Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα λειτουργίας του και τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εθελοντών ιατρών

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *