Και οι βανδαλισμοί συνεχίζονται… – φωτο

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την καταστροφή σημαντικού μέρους του διάκοσμου της λιμνοπολιτείας. 

Πολλές γραμμές γράφτηκαν, περισσότερα λόγια ειπώθηκαν για το περιστατικό αυτό που χαρακτηρίστηκε καταδικαστέο και…μέχρι εκεί.

Αν ανέλαβε κανένας την ευθύνη των ζημιών και τα έξοδα αποκατάστασής τους, καλύτερα να το αφήσουμε στη φαντασία σας.

Αυτό έγινε και- όπως προβλέψαμε- πέρασε στην ιστορία και η ζωή συνεχίστηκε στην όμορφη πόλη μας, ήρεμα, μέχρι χθες αργά το απόγευμα όταν αποκαλύφθηκε η εικαστική παρέμβαση στον «άγνωστο στρατιώτη» της Πλατείας Μακεδονομάχων.

Κάποιος ή κάποιοι, με κόκκινο σπρέι στα χέρια, σκαρφάλωσαν στο άγαλμα και πήραν όλο τον χρόνο που χρειαζόταν για να βάψουν κατακόκκινο το ένα πρόσωπο κι ένα τεράστιο «Χ» στον ώμο. Σημείωσαν κι ένα ΚΝΕ στη γωνία για υπογραφή και εξαφανίστηκαν. 
Κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν πέρασε από εκεί, καμία κάμερα δεν υπάρχει σε ένα μέρος πολυσύχναστο με καταστήματα εστίασης και το καραβάκι σε λειτουργία, παρά δίπλα, κανείς δεν αντέδρασε ουσιαστικά,  εκτός από το τοπικό ΚΚΕ το οποίο φυσικά καταδίκασε το συμβάν που πήγαν να του χρεώσουν έμμεσα.

Κάποιοι καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο αυτό για να τιμήσουν, κάποιοι άλλοι το βάφουν και το λεηλατούν. Είναι 2 οπτικές, άκρως αντίθετες, αλλά υπαρκτές.

Πως να σεβαστεί το παιδί, όμως, το μνημείο αυτό, όταν μαθαίνει να προπονείται στην αναρρίχηση όταν είναι μικρό, με την ανοχή της μαμάς παραδίπλα, στα πλαίσια του παιχνιδιού και με όποιον κίνδυνο για σοβαρό ατύχημα.

Αντέχετε κι άλλο;

 

Λίγες  εβδομάδες πριν, τοποθετήθηκε ένας κάδος περισυλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων στο πάρκινγκ της λαϊκής. Πολύ όμορφο, διακριτικό και χρήσιμο μηχάνημα. Υπάρχει σε αρκετές πόλεις, ήρθε μέσω προγράμματος και στην Καστοριά. Για κάποιο λόγο τοποθετήθηκε εκεί. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Όπως θα δείτε, την υπογραφή τους φρόντισαν να αφήσουν κι εδώ οι καταπιεσμένοι καλλιτέχνες δρόμου της πόλης μας, αμέσως μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος στο σημείο. Και να έγραφαν κάτι όμορφο, να πούμε ότι έχουν και γούστο και ταλέντο..

Πόσες ακόμα παρεμβάσεις πρέπει να αντέξουμε και να ανεχτούμε, μέχρι να παρθούν μέτρα; Κάποια στιγμή δεν πρέπει και να καθαρίζουν όσα λερώνουν οι νταήδες της Καστοριάς;

 

 Το μνημείο του «αγνώστου στρατιώτη» χθες βράδυ στην Καστοριά: (photo: mpetskas.com)

 

Σήμερα το μεσημέρι, μετά τον καθαρισμό των συνεργείων, αλλά με εμφανή τα σημάδια της «επίθεσης» στο πρόσωπο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι όμορφος κάδος συλλογής τηγανέλαιων…

 

Τι ακαλαίσθητες ασυναρτησίες έγραψε κάποιος σε αυτή την πλευρά…

 

Το Interreg πλήρωσε, σιγά το πρόβλημα…Τα σπρεί καταστρέφουν το περιβάλλον, να σημειώσουμε εδώ.

 

 

Ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία και η παιδεία  καταρρέουν, σαν τον ταρανδούλη της φωτογραφίας…

 

Όσο υπάρχει ατιμωρησία από το Νόμο και τους γονείς, δυστυχώς θα συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα γύρω μας….

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *