Καστοριανή Συνταγή: Τηγανιά
Έφτασε και ο Νοέμβριος, ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, το κρύο στην πόλη έχει κάνει την εμφάνισή του οπότε τι καλύτερο από το να μαγειρέψετε μια Τηγανιά, ένα παραδοσιακό Καστοριανό πιάτο.
Θα χρειαστείτε:
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό συκώτι.
- 2 νεφρά χοιρινά.
- 1/2 κιλό χοιρινό κρέας µε αρκετό λίπος.
- 1 κομμάτι χοιρινή σπλήνα.
- 3 κρεµµύδια.
- 2 κουταλιές βούτυρο.
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί.
- 1 κουτ. (σούπας) σάλτσα ντοµάτας.
- άλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Εκτέλεση
- Βάζουµε σε μια κατσαρόλα κοµµένα σε κοµµάτια όλα τά κρέατα µε δυόμιση ποτήρια νερό να βράσουν σε µέτρια φωτιά.
- Όταν πιούν όλο το νερό προσθέτουµε το κρεµµύδι (ψιλοκοµµένο) και τα καβουρδιζουμε σε σιγανη φωτιά.
- Αφου τα καβουρδισουμε, επειτα τα σβήνουµε µε το κρασί.
- Ρίχνουµε τη σάλτσα ντοµάτας (διαλυµένη με ενα ποτήρι νερό)
το Αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι και τ’ αφήνουµε να σιγοβράσουν. - Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύουμε συχνά.