«Κάποιοι στην Καστοριά έχουν σοβαρό πρόβλημα νοημοσύνης» σύμφωνα με τον Θέμη Δημητρακόπουλο

Κάποιοι ανεγκέφαλοι στην Καστοριά φαίνεται πως θεωρούν, εν έτει 2018, υποτιμητικές, μειωτικές και υβριστικές τις λέξεις »χορτοφάγος και »άθρησκος».

Και για να με »μειώσουν», με αφορμή την κριτική που ασκώ για το γουνεμπόριο –και ιδίως για την πρωτοβουλία της Α’ θμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Καστοριάς που, σε αγαστή συμπόρευση με τις επιταγές του λόμπι των γουναράδων, αποφάσισε, στο πλαίσιο μάλιστα του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ σχολικού προγράμματος, να επισκέπτονται τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία του νομού τα κολαστήρια των γουνοφόρων ώστε να εθίζονται τα παιδάκια από μικρά στη φρίκη της γουνοποιΐας– με βγάζουν με πηχαίους τίλους στη »Sentra» (ένα τοπικό έντυπο της συμφοράς):

Ιδού ο διαβολικός άθεος, ο γραφικός χορτοφάγος, ο προδοτικός ανθέλληνας (αφού δεν είναι ορίτζιναλ Μακεδονομάχος των συλλαλητηρίων των φανατισμένων ημιαμόρφωτων), δείτε τι τολμάει να λέει ενάντια στο »άγιο» εμπόριο της πόλης μας.

Βαράτε τον στο ψαχνό, λεβέντες ελληναράδες-γουναράδες 

Να πω, λοιπόν, πως είναι τιμή μου να με υβρίζουν ηλίθιοι – είτε είναι απο την Καστοριά είτε από την Αθήνα ή το Τιμπουκτού.
Και είτε είναι Συριζαίοι είτε δεξιοί και ακροδεξιοί.

Η αντίδραση, η απαιδευσία και η ηλιθιότητα δεν έχει κόμμα, βλέπετε.

Και επίσης, να τους ενημερώσω πως στην Καστοριά υπάρχουν πολλοί και πολλές που συντάσσονται με τη δική μας πλευρά και κατά της φρίκης ενός τελειωμένου στη συνείδηση του πολιτισμένου κόσμου εμπορίου, του απαξιωμένου και καταδικασμένου από τη σύγχρονη σκέψη και ευαισθησία εμπορίου της γούνας.

Να ‘στε καλά, φίλες και φίλοι Καστοριανοί, που σπεύσατε να με ενημερώσετε για τις αθλιότητες κάποιων συμπολιτών σας και να επιβεβαιώσετε τη σταθερή συμπαράταξή σας στο πλευρό του δυναμικού και πολυπληθέστατου Φιλοζωικού Κινήματος, διεθνούς και εγχωρίου, κατά του φρικτά παράλογου εμπορίου της γούνας, στον 21ο αιώνα.

Θέμης Δημητρακόπουλος
συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας
μέλος του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ

 

Αφορμή για τα λόγια αυτά του κ. Δημητρακόπουλου στάθηκε το άρθρο του για την εκπαιδευτική αθλιότητα στην Καστοριά στο zoosos.gr, μετά από τα σχόλια που προκάλεσε…
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *