Κάλεσμα αγάπης στους γουνοποιούς και σε όλο τον κόσμο της Καστοριάς

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών καλεί όλους τους γουνοποιούς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους ή όποιον επλέκεται στον κλάδο της γούνας

να συμμετέχουν στην ειδική ενημερωτική παρουσίαση – δειγματοληψία για το σημαντικότατο θέμα της Δωρεάς Μυελού των Οστών που θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016, στον χώρο του εργοστασίου της εταιρείας D.T.S. – Δίτσιος Α.Ε. (περιοχή ΒΙ.ΠΑ).
Επειδή η εύρεση συμβατού δότη είναι δύσκολη αλλά καθορίζει την επιτυχία θεραπείας ασθενών με λευχαιμία, είναι σημαντικό να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Στη λήξη της κάθε παρουσίασης θα πραγματοποιείται δειγματοληψία στους ενδιαφερόμενους να καταγραφούν ως εν δυνάμει δότες, καθώς οι τεχνικές λήψης δείγματος έχουν υπεραπλουστευτεί και είναι πλέον εντελώς ανώδυνες (συλλογή σιέλου). Δότες μυελού των οστών μπορούν να γίνουν υγιή άτομα ηλικίας 18-50 ετών.
Η εκδήλωση, πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της κ. Αγγελίνας Δίτσιου από το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (KEΔMOΠ) – «Χάρισε Ζωή».

Με εκτίμηση

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών

 

Το κάλεσμα του ΣΕΓ γίνεται με αφορμή την εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου DTS, «ΦΤΥΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ…«

Η πρόσκληση του DTS:

Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται στον καθένα από εσάς προσωπικά. Όταν ένα μέλος της οικογένειάς σου, το οποίο αγαπάς και θαυμάζεις με όλη σου τη ψυχή για όλα όσα σου έχει προσφέρει μέχρι στιγμής, ζητά τη βοήθειά σου κάνεις τα πάντα για να το στηρίξεις. Το πρόσωπο αυτό για εμένα είναι η αδελφή μου, η Αγγελίνα. Εδώ και αρκετά χρόνια ερευνά διάφορους τύπους καρκίνου, ενώ σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Sussex στη Μ. Βρετανία. Παρόλο που οι περισσότεροι καρκινικοί όγκοι χρήζουν περαιτέρω εργαστηριακής έρευνας, η σωτηρία των ασθενών που πάσχουν από λευχαιμία δεν εξαρτάται μόνο από την αφοσίωση ανθρώπων σαν την Αγγελίνα, αλλά από τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Γι’ αυτόν το λόγο, το όνειρό της από τότε που φοιτούσε στο πρώτο κιόλας έτος ήταν και εξακολουθεί να είναι η ενίσχυση της παγκόσμιας τράπεζας δοτών μυελού των οστών. Είμαι υπερήφανη για τον αγώνα που έχει ήδη κάνει στη Μ. Βρετάνια. Δυστυχώς όμως, μόλις το 0,5% των Ελλήνων πολιτών είναι εγγεγραμμένοι ως δότες. Το γεγονός αυτό τη θλίβει αφάνταστα, μιας και θεωρεί την Ελληνική κοινωνία ευαίσθητη αλλά ανενημέρωτη. Για συναισθηματικούς λόγους θέλει να συνεχίσει την προσπάθειά της στην πόλη μας. Όπως καταλαβαίνετε, όσο και να θέλω να τη στηρίξω ως μικρή της αδελφή, το αποτέλεσμά μου είναι ανεπαρκές χωρίς τη δική σας ανταπόκριση.

Σας ζητώ, λοιπόν, να μας κάνετε την τιμή και να παρευρεθείτε στην ολοήμερη εκδήλωση (10:00 – 22:00) που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου μας DTS. Ελάτε να ενημερωθείτε και να γίνετε δότες μυελού των οστών! Η διαδικασία είναι απλή, αλλά σωτήρια και πραγματοποιείται μέσω της ΛΗΨΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΣΑΛΙΟΥ. Το μόνο που ζητάμε είναι να ανήκετε στην ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ 18-50 και να έχετε μια γενικά ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ.

Για μια φορά στη ζωή σας, φτύστε για κάτι που αξίζει … και κάνετε τη λευχαιμία παρελθόν!!!

Στην ολοήμερη εκδήλωση πέρα από την ενημέρωση και τη λήψη δείγματος σάλιου, θα υπάρχει άφθονο φαγητό, μουσική και καλή διάθεση!

xarisezwi

 

Η διαδικασία δειγματοληψίας – για την εύρεση δότη Μυελού των Οστών του «Χάρισε Ζωή»

-Λήψη επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα) ή αίματος (5-6 ml αίματος – λιγότερο από ό,τι χρειάζεται μια απλή γενική εξέταση αίματος).

                                     

Στη συνέχεια το Χάρισε Ζωή προχωρά σε:

  1. Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος (HLA τυποποίηση).
  2. Καταχώρηση στην Ελληνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW).
  3. Ενημέρωση του δότη για την καταχώρηση του στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Έγινες ένας πιθανός εθελοντής δότης μυελού των οστών!

Αν βρεθείς συμβατός με έναν ασθενή:

  1. Το Χάρισε Ζωή σε ενημερώνει ότι βρέθηκες συμβατός με έναν ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση και σε ρωτά εάν συνεχίζεις να μπορείς και να επιθυμείς να κάνεις δωρεά.
  2. Καλείσαι για τις απαραίτητες εξετάσεις. Πρέπει να είσαι πλήρως υγιής.

Iatrikos Eleghos

  1. Η δωρεά πραγματοποιείται από το αίμα με μια μέθοδο που ονομάζεται Λευκαφαίρεση. Είναι σαν να δίνεις αίμα! Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Syllogi

sillogi_1_new          sillogi_2

 

Τώρα έχεις Χαρίσει Ζωή!

 

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *