Οι προτάσεις των ΕΝ.ΔΗΜΟ για το τεχνικό πρόγραμμα του 2016

Σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, έγινε σύσκεψη για διαβούλευση από τον Δήμο Καστοριάς, με φορείς της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να αντληθούν προτάσεις για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2016.

Είναι ένας θεσμός που πλέον είναι υποχρεωτικός από τη νομοθεσία, αλλά και πολύ ουσιαστικός γιατί ο κάθε φορέας μπορεί να εκθέτει τις απόψεις και τις ιδέες του, ακόμα και να ασκήσει την κριτική του.

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, όπως για παράδειγμα το να ενεργοποιηθούν οι σύλλογοι σε χωριά ώστε να προωθηθεί η ανακύκλωση με κάποιο ανταποδοτικό όφελος για τους συλλόγους που θα συμμετέχουν, να παραχωρηθούν οι τέντες απο τις καφετέριες προκειμένου να στεγαστεί η λαϊκή αγορά, να αξιοποιηθούν τα ερειπωμένα στρατόπεδα της πόλης και ίσως το σημαντικότερο, μια ιδέα για χρήση των λεωφορείων που διέθεταν οι πρώην Καποδιστριακοί δήμοι ή η ανταλλαγή αυτών των λεωφορείων με πιο κατάλληλα μέσα μεταφοράς για τη πόλη και η παραχώρηση χρήσης τους στο ΚΤΕΑΛ που θα μπορεί να τα θέσει για τις ανάγκες της συγκοινωνίας με μειωμένο εισιτήριο.

Από την πλευρά των ΕΝ.ΔΗΜΟ. τέθηκαν οι εξής προτάσεις με γνώμονα να μην
επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ο προϋπολογισμός ή έστω η όποια επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη και να μπορεί να καλυφθεί από τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού. Τα πιο «μεγάλα» έργα που προτείνουμε βλέπουν την υλοποίησή τους σε βάθος χρόνου, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν οι βάσεις για τέτοια εγχειρήματα (όπως το σύστημα τηλεθέρμανσης).

 

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις των ΕΝ.ΔΗΜΟ εδώ.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *