Οι πρόσφυγες έφτασαν και στα Γρεβενά…

Εκατόν πενήντα περίπου Σύριοι πρόσφυγες έφθασαν σήμερα Τετάρτη – τις πρώτες πρωινές – στην πόλη των Γρεβενών.

Οι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, δεν είναι θέμα φωτογραφιών, δηλώσεων, video, θεάματος… και περιέργειας! Ούτε βεβαίως αντιμετωπίζονται μ’ αυτό τον τρόπο από τους πολίτες των Γρεβενών.

Η Συρία, και ιδιαίτερα η Βορειοδυτική πλευρά της χώρας, είναι κατεστραμμένη. Ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί, και έχουν σκοτωθεί 200.000 πολίτες.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, μιλούμε για πραγματικούς πρόσφυγες ενός εμφύλιου πολέμου. Τώρα, πέρα από τις ευθύνες της Ευρώπης και των παγκόσμιων δυνάμεων του πλανήτη, υπάρχει μια μικρή χώρα, η Ελλάδα, που έρχεται να αντιμετωπίσει, με τις ευχές … όλων αλλά μόνον με τις δικές της δυνάμεις, ένα προσφυγικό τσουνάμι.

Ενδεχομένως να κληθούν και οι τοπικές αρχές των Γρεβενών, να συνδράμουν, σ’ αυτή την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Σε ότι βεβαίως αναλογεί σ’ αυτό το μικρό Νομό. Η άρνηση δεν είναι θέση ευθύνης, για τις Τοπικές Αρχές.

Όλοι πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα, πέρα και πάνω από τα λάθη που ενδεχομένως να έχουν διαπραχθεί τώρα ή  σε  παρελθόντα χρόνο.

 

grevenamedia.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Οι πρόσφυγες έφτασαν και στα Γρεβενά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *