Γούνα: Η έντονη συνέντευξη Τσούκα, το ρεπορτάζ του STAR και το αισιόδοξο για τους εργαζομένους του κλάδου

Συνέντευξη έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΓ και του Προφήτη Ηλία, κ. Αποστόλης Τσούκας στον alphafm 94.7 σήμερα το πρωί.

Συνέντευξη στην οποία απάντησε στην σκληρή ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Όσα είπε ο κ. Τσούκας μπορείτε να τα ακούσετε και να τα κρίνετε, δεν θα πούμε κάτι περισσότερο.

Σε αυτό όμως που θα σταθούμε είναι στην παραδοχή του ότι η Κυβέρνηση βοήθησε τον κλάδο στο διάστημα της Πανδημία με ΕΣΠΑ, Μη επιστρεπτέα κλπ. 

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ικανοποιημένος, γεγονός που μας χαροποιεί, καθώς σημαίνει ότι οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις έβαλαν ποσά στα ταμεία τους. Ποσά τα οποία θα είναι τεράστιας σημασίας για το δύσκολο διάστημα που ακολουθεί, όταν θα ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις μηχανές, ενώ θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα μέχρι να επανέλθουμε στα προ πανδημίας δεδομένα.

Εκθέσεις δεν έχουν γίνει, παραγγελίες δεν υπάρχουν, εκατοντάδες εργαζόμενοι αν δεν είναι ακόμα σε αναστολή, υποαμοίβονται λόγω μειωμένου ωραρίου, συνεπως υπάρχει δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα.

 

 

Αξίζει να δείτε και το ρεπορτάζ του STAR  από τις «σβηστές» (εδώ κι έναν χρόνο) μηχανές στα γουναράδικα της περιοχής στο οποίο μιλάνε και επαγγελματίες του κλάδου.

 

 

 

Το μέλλον της γούνας στην περιοχή μας είναι απρόβλεπτο. Καλό είναι όμως να είμαστε ρεαλιστές και όχι ονειροπόλοι άλλων δεκαετιων όταν το χρήμα έρεε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *