Γνωρίζετε γιατί τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση;

Μεγάλο Σάββατο σήμερα, με την μαγειρίτσα να έχει την τιμητική της στο οικογενειακό τραπέζι μετά το «Χριστός Ανέστη».

 

Είναι η αγαπημένη συνήθεια των πιστών μετά την Ανάσταση – Γιατί τρώμε, όμως, το συγκεκριμένο φαγητό;

Κατά την εθιμοτυπική παράδοση, η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που τρώνε οι πιστοί μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, με κύρια συστατικά εντόσθια αρνιού, άνηθο και ρύζι.

Ο λόγος που τρώνε οι πιστοί μαγειρίτσα κάθε Μεγάλο Σάββατο είναι για να μεταβεί ο οργανισμός ομαλά από την αποχή από το κρέας στην κρεατοφαγία της Κυριακής του Πάσχα, αφού είναι σε μορφή σούπας και δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα το στομάχι.

 

dikaiologitika.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *